U teškom udesu u mjestu Jankovića krš poginuo Duško Roganović

Prema dosadašnjim podacima iz istrage vozač "golfa 2" CT-AB 675 pretičući u dijelu puta gdje su tri trake udario je silovito u "džip" koji je nailazio iz suprotnog pravca
468 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 19:37h

Cetinjanin Duško Roganović (32) poginuo je u stravičnom čeonom sudaru, koji se oko 16.30 časova dogodio na magistralnom putu od Cetinja ka Podgorici, u mjestu Jankovića krš.

Roganović je vozio “golf 2” (CT-AB-675) i kretao se od Cetinja ka Podgorici kada je u dijelu puta gdje su tri kolovozne trake, najvjerovatnije, pokušao ispred sebe da pretekne dva kamiona.

On je, po svemu sudeći, u krivini na punoj liniji pokušao da pretekne kamion, a onda je silovito naletio na džip “audi Q-5) (PG-DR-475), kojim je iz suprotnog pravca nailazio Podgoričanin Nenad Mićunović.

Očevici teške nesreće tvrde, da se od siline udara Roganovićev automobil zarotirao na cesti, a potom je došlo do manjeg sudara sa kamionom “iveko” (DG-AC-929) kojim je upravljao Danilovgrađanin Miloš Otašević.

Automobil stradalog mladića se ni tu nije zaustavio - smrskani “golf” bočnim dijelom udario je i u prednji dio kamiona “mercedes” (PG-TB-319), koji je nailazio od Cetinja, a potom se zaustavio na sred magistrale...

Mladić do bolnice bio svjestan

Nastradali mladić bio je svjestan više od pola sata nakon nesreće, a preminuo je usljed teških unutrašnjih povreda, ubrzo nakon prijema u Urgentni blok Kliničkog centra.

"Bio je zaglavljen u smrskanom automobilu. Pričali smo sa njim i pokušavali da ga izvučemo, ali nije išlo. Dozivao je nekog", ispričao je Cetinjanin, koji je naišao na udes i pokušao da izvuče mladića iz smrskanog automobila.

"Bilo je strašno. Vozač "golfa" nas je pretekao u krivini, a potom se silovito sudario sa džipom koji je išao od Podgorice. Nakon udara sudario se sa mojim kamionom i još jednim, koji je u srednjoj traci nailazio od Cetinja. Žao mi je zbog tragedije", ispričao je Miloš Otašević, jedan od akreta teškog udesa, dok je čekao da se okonča višesatni policijski uviđaj.

U stravičnom udesu prednji dio Roganovićevog automobila bio je potpuno uništen, tako da je lim pritisnuo vrata i sjedište u kojem je bio mladić. Dvadesetak minuta nakon udesa iz automobila su ga izvukli vatrogasci sa Cetinja, koji su rezali lim uništenog “golfa”.

"Pričao je sa nama. A onda nam je nešto kasnije saopšteno da je preminuo u podgoričkoj bolnici", ispričao je vatrogasac, koji je čekao da policija okonča uviđaj kako bi sa magistrale sa kolegama oprao rasute djelove, benzin, ulje...

Vozač džipa stao na ivici

Nesreća u Jankovića kršu je mogla da bude mnogo teža da se džip Nenada Mićunovića, koji je nakon udara ostao bez prednjeg točka, nije zaustavio na samoj ivici provalije.

Mićunović je, prema sumnjama policije, pokušao da izbjegne čeoni sudar sa Roganovićevim “gofom” bježeći udesno ka brdu ali nije uspio da izbjegne kontakt. Nakon što je došlo do direktnog sudara Mićunovićev automobil ostao je bez prednjeg lijevog točka, a onda je njegov džip odletio više od 200 metara niže od mjesta gdje je došlo do udara.

"Tragovi su nam pokazali da se on zaustavio na samoj ivici magistrale. Da nije uspio u zadnjem trenutku da smota volan džipa, vjerovatno bio odletio u ambis", pričao je mladić, koji je gledao stravičan udes na cesti.

Mićunović je u udesu zadobio povrede lijeve noge i prvo je prebačen u cetinjsku bolnicu, a nešto kasnije i u bolnicu “Vaso Ćuković” u Risnu, gdje je sinoć dugo bio na pregledima i snimanjima.

Zbog policijskoj uviđaja, koji je zbog velike dužine mjesta udesa trajao skoro tri sata, u potpunom prekidu je bio saobraćaj na magistrali od Podgorice do Cetinja. Na cesti su se zbog toga sa obje strane napravile kilometarske kolone, a neki su dionicu zaobišli starim putem preko Rijeke Crnojevića.

Galerija

Bonus video: