Policija u kontrolama kladionica uhvatila 10 maloljetnika u kockanju

Kontrole se sprovode u okviru akcija “Suzbijanje kockanja i klađenja maloljetnih lica" i “Stop alkoholu maloljetnicima”
64 pregleda 0 komentar(a)
bomba Insomnija, Foto: Arhiva Vijesti
bomba Insomnija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.04.2011. 15:18h

Podgorička policija od početka godine u 30 sportskih kladionica i objekata gdje se drže aparati za igre na sreću zatekla 10 maloljetnih lica u klađenju i kockanju.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije od maloljetnika su uzete izjave u svojstvu građana, a predmeti su procesuirani na dalju nadležnost Upravi za igre na sreću, radi preduzimanja daljih mjera i pokretanja prekršajnih prijava protiv odgovornih lica.

Kontrole se sprovode u okviru akcija “Suzbijanje kockanja i klađenja maloljetnih lica" i “Stop alkoholu maloljetnicima”.

Podgorička policija podsjeća da je od početka godine sa inspektorima Turističke inpsekcije kontrolisala 15 ugostiteljskih objekata, u kojima se uveče ukuplja veliki broj maloljetnika.

“U tim obilascima zatečeno je 12 maloljetnih lica u konzumiranju alkohola, i to u lokalima “Insomnia”, “Broadway”, “697”, “Porto” i “Rodeo”. Maloljetnici koji su konzumirali alkoholna pića u lokalima su potom dovedeni u službene prostorije PJ Podgorica, gdje su od njih, u prisustvu roditelja, uzete izjave u svojstvu građana”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je turistička inspekcija zatvorila pomenute objekte, a protiv odgovornih lica - vlasnika lokala podnijela prekršajne prijave.

“Službenici Filijale su takođe samostalno, zbog pomenutog prekršaja, podnijeli tri prekršajne prijave protiv odgovornih lica ugostiteljskih objekata “Broadwy”, “697” i “Porto”.

“Iako su prema njima preduzete zakonske mjere, u smislu preocesuiranja prekršajnih prijava protiv pravnih lica i odgovornih fizičkih lica, ovi privredni subjekti su nastavili da pružaju usluge klađenja, omogućavanja kockanja i služenja alkohola maloljetnicima, te stoga odgovornim licima ovih privrednih subjekata upućujemo apel da ubuduće to ne čine i da se striktno pridržavaju zakonskih propisa”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: