Da li muškarci prestaju da budu romantični?

Svaki deseti muškarac ispod 25 priznaje da je poklon koji je dobio od nekoga drugog \'podvalio\' za poklon koji je kupio partnerki, dok je svaki peti svojoj dragoj dao poklon koji je sam dobio kao besplatni poklon.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 12:00h

Novo istraživanje pokazalo je da muškarci postaju sve manje romantični, a kavaljerstvo je društvena kategorija pred izumiranjem.

Više od polovine žena (55%) nije od svoga dragog dobilo poklon preko godinu dana, dok je svaka peta (19%) sama sebi kupuje cvijeće radije nego da ga čeka od partnera.

Istraživanje britanske osiguravajuće kuće Sheilas' Wheels otkrilo je da kavaljerstvo iščezava, posebno brzo među mlađim muškarcima.

Svaki deseti muškarac ispod 25 priznaje da je poklon koji je dobio od nekoga drugog 'podvalio' za poklon koji je kupio partnerki, dok je svaki peti svojoj dragoj dao poklon koji je sam dobio kao besplatni poklon.

Uz takve podatke više nikoga ne čudi da preko polovice mladih žena samo plaća ili dijeli račun na prvom spoju.

Kao što su druge polovine dugo sumnjale, gotovo četvrtina ispitanih muškaraca priznala je da cvijeće kupuje na benzinskoj, dok tri četvrtine muškaraca ispod 25 kaže da rijetko ili nikada ne kupuje cvijeće svojim partnerkama.

Moderni se svijet preokrenuo i po pitanju cvijeća... Svaka treća žena kupuje cvijeće svojem supružniku ili partneru. Čak 62 posto muškaraca ispod 25 priznaje da ne zna kada im je godišnjica, a uprkos godinama provedenima zajedno, samo 66 posto muškaraca iznad 55 zna datum godišnjice 'iz prve'.

Samo tri posto žena kaže da je zaboravilo godišnjicu, dok se to dogodilo svakom desetom muškarcu.

Kod kupovanja poklona žene ulažu više truda. Žene provedu čak 24 dana u planiranju poklona voljenom za posebne prilike, dok muškarcima za to treba osam dana manje. Čak trećina muškaraca priznaje da poklon traži dan prije događaja.

Bonus video: