Strugar: To nisam bio ja u ringu

"Ne znam šta se desilo, ali bez primljenog udarca već na polovini prve runde ja sam ostao bez vazduha. Kao da me je neko isključio iz struje", kaže Strugar dan nakon meča.
53 pregleda 0 komentar(a)
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Strugar - Beloni, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.04.2011. 18:48h

Ivan Strugar je izgubio šampionski pojas prvaka svijeta WAKO federacije, i to pred svojom publikom! Za prvi meč u kojem je poklekao pred svopjim navijačima i hukom pune “Morače”, as Aristona smatra da nije zaslužan samo sjajni Francuz Frederik Beloni.

- Ne znam šta se desilo, ali bez primljenog udarca već na polovini prve runde ja sam ostao bez vazduha. Kao da me je neko isključio iz struje. Zaista ne znam šta se dogodilo, niti razlog tome. Bio sam potpuno dekoncentrisan, jer nikada nijesam dozvoljavao niti je iko mogao da me neprekidno pogađa lijevim direktom. Pa ni Beloni u našem prvom meču. Šta se desilo, ne znam. Prošao sam najkvalitetnije moguće pripreme, sva testiranja su govorila da sam spremniji nego ikad, a odlično sam se osjećao i na zagrijavanu pred meč. I bez dana priprema, na osnovu ranije stečene kondicije i sportskog života ja bih bez problema izdržao prvu rundu. Ali ne! Već na polovini prve meni je nedostajalo vazduha - priča Strugar utiske meča sa Belonijem.

I pored toga uspio si da dobiješ drugu rundu?

- Ne znam kako, valjda voljnim momentom i uz huk moje publike. Ali, da je sve bilo u redu ja bih meč tada završio jer je Beloni bioi uzdrman i vidio sam, ali u stanju u kojem sam se nalazio nijesam imao snage da priđem i dovršim posao. Ni minut pauze izmneđu rundi nije mi bio dovoljan da udahnem vazduha, govorili su mi da prekinem meč, i ja sam razmišljao o tome, ali morao sam da istrajem. Publici sam to bio dužan. Ne mogu da nađem rješenje, niti da shvatim situaciju, jer su moji treninzi bili nevjerovatno naporni, a sa lakoćom sam ih završavao. I zaista mi je nejasno u ovom momentu šta se dogodilo, potpuno sam bio dekoncentrisan i bez energije, kao aparat isključen iz struje. Nejasno mi je i kako sam uspio da meč završim bez povreda, samo uobičajeni bolovi u nogama od sudara i udaraca neminovnioh u ovom sportu. Valjda zato što sam stalno tražio klinč da odmorim, nijesam mogao da stojim i tako sam trošio vrijeme - nejasno je Strugaru.

Da li je ovaj poraz i kraj duge i uspješne karijere?

- Zbunjen sam svime što mi se dogodilo i trenutno nijesam u stanju da razmišljam o tome. Uz zbunjenost što mi ne uspijeva da pronađem razloge fizičkom padu, trenutno je samo prisutno ogromno razočarenje zbog činjenice da nijesam bio u stanju da dam maksimum i obradujem navijače. O tome ću razmišljati i odlučiti kasnije, sada treba da se malo slegnu utisci. Vidjeću.

Brojnim fantastičnim borcima se dešavalo da budu daleko od renomea i pretrpe neočekivane poraze od, za klasu lošijih rivala. Da li to znači da se takvi padovi događaju u sportu i da sve puno znači od raspoloženja, bioritma..?

- Ne mogu da dam odgovore na to. Nikada o tome nijesam razmišljao, mada je činjenica da su mi neki mečevi padali lakše, a neki teže u sudarima sa istim borcima. Žao mi je što meč protiv Belonija nije bio u decembru, kada sam se sjajno osjećao u ringu protiv Rusa Kocojeva

Bonus video: