10 pravila uspješnog flerta

Isprobajte neke od ovih strategija zavođenja: riječ je suptilnim načinima zavođenja koji će ga natjerati da želi što više vremena da provodi s vama.
668 pregleda 0 komentar(a)
flert, Foto: Www.meetingwomensecrets.com
flert, Foto: Www.meetingwomensecrets.com
Ažurirano: 16.04.2011. 15:53h

I dok je nekim ženama očijukanje krajnje prirodna i normalna stvar, čak i kada su u ozbiljnoj vezi ili braku, nekima baš i nije.

Pojedine se nikako ne snalaze u ulozi zavodnice, iako su same, odnosno nemaju vezu koju bi mogle narušiti.

A to je šteta, jer je flert zabavan i seksi, naravno, ako ste sami: gradi samopouzdanje i podiže raspoloženje, makar tako kažu psiholozi.

Isprobajte neke od ovih strategija: riječ je suptilnim načinima zavođenja koji će ga natjerati da želi što više vremena da provodi s vama.

1. Bez foliranja

To obavezno imati na umu: ponekad, kad se koketira čini se kao da tijelo “zauzme” neka druga osoba – počinje treptanje, poigravanje s kosom i kikotanje na sve što kaže...

Ne podillazite njegovom egu: samouvjereno govorite o sebi i onome što radite i šta vas zanima, a ako je zainteresovan, znaćete to.

2. Osmijeh

Jednostavno, a efikasno. Jedan od najboljih zavodničkih poteza je – veliki, iskren osmijeh.

Smijete li se dovoljno?

Koliko god to apsurdno da zvuči – osmijeh možete da uvježbate: osmijehom zavedite i samu sebe.

3. Ne otkrivajte previše

Da, budite ono što jeste, ali nemojte iste večeri kad ste ga upoznali da ispričate da ste nedavno preležali gripu, kako je bio vaš posljednji seks za jednu noć ili kako ne podnosite kada vam se momci ne jave odmah pošto ste s njima izašli. Tematika: lagana, neobavezna i ne previše intimna.

4. Kontakt očima

Ako vidite zgodnog tipa na drugom kraju prostorije jedan od boljih načina da mu date do znanja da ste zainteresovani je da vas "uhvati" kako ga gledate.

Kada vam se oči sretnu zadržite pogled što je duže moguće, a potom pogledajte ka dolje i u stranu i nasmiješite se: napravili ste prvi korak.

5. "Spontatni" fizički kontakt

Dodir je izuzetno bitan: ovlaš mu dodirnite leđa kad prolazite pored njegovog radnog stola, ili "očešite" svoju ruku o njegovu u kafiću ili klubu.

Tokom razgovora nekoliko puta ga nonšalantno dodirnite.

Ako je zainteresovan, prijaće mu. Ako osjetite da se povukao i udaljio – nemojte ga više dodirivati.

6. Okret stopalom

Dajana Kiršner, psihološkinja i autorica knjige „Ljubav u 90 dana“, predlaže - mrdanje stopalom. Navodno, stvarno djeluje.

Kad sjednete, dkale, prekrstite noge i zavrtite stopalom u njegovom smjeru (ali, tako da on to primijeti). Ako je zainteresovan shvatiće poruku.

7. Šapućite

Ako ste u prepunom kafiću ili na nekoj zabavi gdje je glasna muzika i svi viču, nagnite se prema njemu i šapnite mu nešto na uho: odličan izgovor da mu se približite.

Posle nekoliko minuta intimnog šaputanja, nemojte da se iznenadite ako vam predloži da napustite zabavu i odete na mirnije mjesto.

8. Zainteresujte ga

Ako ga “vrebate” već duže vrijeme, ali nikako da se ohrabrite, saznajte šta voli, pa se malo "edukujte" o tematikama koje ga zanimaju (sportu, muzici, automobilima...).

Čak i diskutujte: ne samo što će uživati u takvim razgovorima, već ćete porasti u njegovim očima.

9. Napravite svoju "foru"

Neka su stare, ponekad pale: zamolite ga da pogledate njegov mobilni, pa mu ga ubrzo vratite i kažite kako je ok, ali mu fali vaš telefonski broj. U najgorem slučaju – ismijaćete se oboje, ako pritom ispadnete malčice trapavi, a u najboljem - daćete mu svoj broj.

10. Budite direktni

Ponekad je najbolji način da nekome stavite do znanja da vama se dopada jeste da budete direktni. To je posebno korisno ako tražite nekoga samo za kratkotrajnu aferu.

Bonus video: