REVANŠ NIJE USPIO

Strugar poražen od Belonija

"Želim da se izvinim porodici, trenerima, stručnom štabu i mojoj publici koja me podržava već 20 godina, ali Beloni je kvalitetan borac i bio je noćas bolji", rekao je Strugar.
315 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Strugar, Foto: Boris Pejović
Ivan Strugar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 13:01h

Iako je borba dvojice najboljih boraca lou-kika, Francuza Frederika Belonija i Ivana Strugara najavljivala spektakl - on je izostao. Razlog je najlošije izdanje asa Aristona u njegovoj karijeri, pa je Beloni koristeći konstantne greške Strugara izašao iz meča kao da naspram sebe nije imao šampiona WAKO federacije u kategoriji do 88,6 kilograma.

"Zahvaljujem se organizatoru na sjajano organizovanom meču i dočeku. Pozivam Ivana na revanš u Parizu, jer je dobar borac koji mi je zadao dosta problema", kazao je novi šampion.

A to je moglo da važi samo za drugu rundu u kojoj je Ivan dominirao, zahvaljujući visokom napadu desnom nogoim i sa par vezanih krošea . Činilo se da je Ivan našao recept, Beloni je u toj rundi zamalo izbjegao visoki Ivanoov mavaši. Zato je neshavtljiv Ivanov nastup u preostale tri runde, u kojima kao da se trudio da olakša posao Beloniju.Majstor mai-taija je koristio česte ulaske u klinč da bi brzim udarcima Ivanu zaustavio disanje, a poludistancu da sjajnim lijevim direktom u potpunosti razbije želju rivalu da napadne.

Zato, ako je prvi međusobni duel prije šest godina u Parizu dobio zahvaljujući pristrasnosti domaćih sudija, pobjeda Belonija pred prepunom “Moračom” čista je kao suza, iako zvanično izvojevana rezultatom 2:1 (naš sudija Ratko Roganović je bodovao za Strugara). Ivanu nije išla u prilog ni nakvašena i klizava podloga, jer nije imao pravi oslonac za dobre udarce lou-kikom, ali to ne može da bude opravdanje, Beloni je je u gotovo svakoj razmjeni bio brži, svježiji i konkretnijii.

"Bila je to psihološka, mentalna blokada koja učini da borac djeluje sporo i nespremno. Mislio sam da se to dešava svima, ali ne, nemoguće i Ivanu - kratko je prokomentarisao Goran Radonjić, Ivanov klupski drug.

Iako je doživio razočaravajući poraz za koji se nekoiliko puta izvinio publici, Ivan još ne želi da kaže - kraj!

"Nadam se da ću nakon ovoga naći snage da mojoj publici podarim još neki meč. Želim da se izvinim porodici, trenerima, stručnom štabu i mojoj publici koja me podržava već 20 godina, ali Beloni je kvalitetan borac i bio je noćas bolji", rekao je 36- godišnji Strugar nakon petog poraza u karijeri, kojim je izgubio šampionski pojas, peti uzastopni koji je osvajao u različitim težinskim kategorijama.

Aplauzi Nikoliću

Veče u “Morači” nije obilježilo samo neshvatljivo loš Ivanov nastup, već gotovo svih boraca u uvodnim mečevima. Izuzetak je Marko Nikolić koji je jednoglasno dobio fizički snažnijeg Mađara Marka Mogu, ali i Remzija Dacić nad Mađarom Gergelji Kerenjijem, i to efektnim napadom početkom druge runde.

Zbog pucanja arkade, Ivan Tošković je morao na zahtjev ljekara da prihvati poraz od Mađara Andraša Nađija.

U četvrtoj uvodnoj borbi Bosanac Džemal Mahmić je na poene dobio Janoša Bonifertu, dok je Hrvat Goran Borović u drugoj rundi nokautirao ispodprosječnog Mađara Janoša Astaloša.