Razbijen kafić strica ubijenog Srđana Vojičića

Vojičić vjeruje da je napad zapravo upozorenje, jer je, zajedno sa liderom PzP-a Nebojšom Medojević došao do novih saznanja i sumnji da iza ubistva njegovog sinovca stoji takozvani zagorički klan
230 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 20:08h

Podgoričanin Puniša-Puco Vojičić, stric ubijenog Srđana Vojičića prijavio je policiji da su mu, u noći između četvrtka i petka, dvije nepoznate osobe demolirale lokal “Veri najs pipl”, koji se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Vojičić je kazao “Vijestima” da vjeruje da je riječ o pokušaju zastrašivanja, jer je juče zvanično zatražio da ga ponovo sasluša skupštinski Odbor za bezbjednost zbog novih indicija u vezi sa surovom likvidacijom njegovog sinovca Srđana, pratioca književnika Jevrema Brkovića, oktobra 2007. godine.

“U noći, kada se dogodio incident dva mladića su nešto ranije sjedjela u kafani i ispijala vino. Zbog nedoličnog ponašanja prema nekim djevojkama, koje su bile gošće, zamoljeni su da napuste lokal. Oko dva sata iza ponoći, vratili su se i kamenicama polomili stakla”, kazao je on, objašnjavajući da mu je pričinjena materijalna šteta od oko 2.000 eura.

Sumnja u policiju ostaje

Vojičić vjeruje da je napad zapravo upozorenje, jer je, zajedno sa liderom PzP-a Nebojšom Medojević došao do novih saznanja i sumnji da iza ubistva njegovog sinovca stoji takozvani zagorički klan, zajedno sa jednim pripadnika SAJ-a.

On je podsjetio da su i dan prije prvog njegovog saslušanja pred skupštinskim Odborom za bezbjednost, skrnavljeni sponenici Srđana i njegovog oca.

Vojičić je javno izrazio sumnju da policija zatažava ovaj slučaj i za to je optužio Veljovića. Povodom toga ga je, kako je kazao, prije dva dana primio Veljovićev savjetnik Slavko Stojanović.

“Uvjeravao me je i kleo se da Veljović nema ništa sa tim. Kada sam ga pitao da li se može isto tako zakleti da sa ubistvom i zataškavanjem nemaju veze braća Mirko i Marinko Banović, Stojanović mi je rekao da o tome ne zna ništa i da se ne može zakleti”, tvrdi Vojičić.

Stojanović je, kako je kazao, okrivio tužilaštvo zato što još od policije ne traži provjere indicija, koje je nedavno iznio Medojević, a koje je u dva dopisa predočio i tužilaštvo. Sa druge strane, kako tvrdi, iz tužilaštva svaljuju krivicu na policiju da navodno ne dostavlja nova saznanja i dokaze u vezi sa tim slučajem.

Bonus video: