Romani Stiga Lašona najprodavaniji u Evropi

Romani pokojnog švedskog pisca Stiga Lašona, tvorca serijala "Milenijum", bili su najprodavaniji prošle godine u Evropi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 16:16h

U godišnjem izvještaju o prodavanosti romana u 14 zemalja EU navodi se da je na drugom mjestu Stefani Majer, autorka romana serijala "Sumrak saga" a da je treća pozicija pripala avganistanskom piscu Haledu Hoseiniju među čijim knjigama su "Hiljadu čudesnih sunaca" i "Lovac na zmajeve".

Amerikanac Den Braun, autor knjiga "Da Vinčijev kod", "Anđeli i demoni" i "Izgubljeni simbol", zauzeo je četvrto mjesto, dok je na petom španski pisac Karlos Ruis Safon u čija ostvarenja spadaju "Sijenka vjetra", "Igra anđela" i "Marina".

Francuskinja Mjurijel Barberi ("Otmenost ježa") je na šestoj poziciji; italijanski pisac Paolo Đordano ("Usamljenost prostih brojeva") je na sedmoj a na osmom mjestu je britanski pisac Ken Folet ("Stubovi zemlje", "Svijet bez kraja", "Ključ za Rebeku", "Treći blizanac").

Italijanski autor Roberto Savijano ("Gomora") je deveti a na desetom mjestu je švedski književink Hening Mankel - "otac" inspektora Kurta Valandera.

Među prvih 20 najprodavanijih su i romani Džona Grišama, Džejmsa Patersona, Sesilije Ahern i Marka Levija.

Bonus video: