Nikšićka policija uhapsila kradljivca koji voli školu

V.V. ušao je kroz prozor i iz tašne učiteljice Svetlane Vicković otuđio dva novčanika gdje se nalazilo oko 130 eura, sva dokumenta, kao i kreditne kartice
265 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 11:52h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina V.V.(26) koji je 12.aprila za vrijeme malog odmora, na očigled učenika trećeg razredaosnovne škole "Luka Simonović" u centru Nikšića ušao kroz prozor i iz tašne učiteljice Svetlane Vicković otuđio dva novčanika gdje se nalazilo oko 130 eura, sva dokumenta, kao i kreditne kartice.

Isto lice je i pokušalo da u pomenutoj školi ponovi krađu.

"Obaviješteni smo od profesora da je ponovo jedno lice pokušalo da uskoči u učionicu, ali tom prilikom nije ništa otuđio jer su tamo bili učenici sedmog razreda pa se vjerovatno uplašio. Veoma brzo nakon toga lišili smo slobode V.V. koji je 12.aprila otuđio dva novčanika iz tašne učiteljice, a pokušao da uskoči u učionicu. To se lice trenutno nalazi u prostorijama zadržavanja PJ Nikšić gdje će uz krivičnu prijavu biti privedeno istražnom sudiji Osnovnog suda u Nikšiću", kazao je rukovodilac odsjeka za imovinske delikte PJ Nikšić Velibor Koprivica.

Višestruki povratnik?

Prema riječima Koprivice riječ je o višestrukom povratniku koji je prije mjesec izašao iz zatvora gdje je odležao petogodišnju kaznu zbog krađe i razbojništva.

"Ovakvo krivično djelo pomenuta osoba je izvršila i prije pet godina. I tada je bila u pitanju škola ’Luka Simonović’. Pomenuto lice smo identifikovali odmah nakon upada koji je u školu izvršio 12.aprila, ali nijesmo mogli odmah da ga lišimo slobode jer je pokušao da pobjegne iz grada", kazao je Koprivica.

Privedena je i druga osoba koja je za vrijeme upada V.V. u školu kucala na drugi prozor i čekala ispred škole, ali je tužilac utvrdio da nema elemenata krivičnog djela i od njega je uzeta izjava u svojstvu građana.

Uspješni u rješavanju krivičnih djela

U toku prošle godine u Nikšiću su registrovana 302 krivična djela, od kojih je 240 ili oko 80 odsto riješeno.

Koprivica je kazao da je u podnešena 151 krivična prijava protiv 236 lica a materijalna šteta je bila 75.000 eura.

U ovoj godini za prethodna tri mjeseca od 50 krivična djela, koliko je registrovano, riješeno je 38.

"Prioritetna nam je razbojništvo nad Milom Žižižem koji je presreten na putu i nakon primjene sile opljačkan na veoma drzak način. Obzirom na podatke koje imamo mislimo da će počinioci tog krivičnog djela brzo biti iza rešetaka", kazao je Koprivica.

Krađe koje su bile karakteristične, prema riječima rukovodioca odsjeka za imovinske delikte PJ Nikšić su "ulazak u stan tokom noći dok su se vlasnici nalazili u stanu" pri čemu je lopov krao zlato i novac.

On je brzo uhapšen i u tom slučaju je takođe riječ o osobi koja je dugo bila na robiji i skoro izašla iz zatvora.

Galerija

Bonus video: