Obdukcija pokazala da je gradonačelnik Mojkovca izvršio samoubistvo

Navodi se da je srmrt kod gradonačelnika Mojkovca nastupila nasilno-samoubilački uslijed ispaljivanja iz ručnog vatrenog oružja iz neposredne blizine.
78 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Savić uviđaj, Foto: Vesko Baltić
Dragan Savić uviđaj, Foto: Vesko Baltić
Ažurirano: 15.04.2011. 10:05h

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Vojinović dobio je od dr Dragane Čukić iz KC Podgorica obdukcioni nalaz o smrti gradonačelnika Mojkovca Dragana Savića-kazala je "Vijestima" portparolka tog suda Biljana Čović.

Prema riječima Čovićke u obdukcionom nalazu se navodi da je smrt kod gradonačelnika Mojkovca nastupila nasilno-samoubilački uslijed ispaljivanja iz ručnog vatrenog oružja iz neposredne blizine.

Pištolj je okrenut ka grudima, a ispaljivanjem projektila je nastala prostrelna rana sa rascjepom u srcu.

Savić je pronađen mrtav 7. aprila u porodičnom stanu u Ulici Svetozara Drobnjaka.

Upava policije je toga dana saopštila da su "pištolj koji je pronađen pored pokojnog Savića i garderoba upućeni u Forenzički centar, a s ruke je skinuta parafinska rukavica".

Savić je sahranjen 9 aprila u 15 časova na gradskom groblju u Mojkovcu u prisustvu velikog broja građana Mojkovca i ostalih gradova Crne Gore i Srbije , kao i zvaničnika Crne Gore.

Savić je iza sebe ostavio suprugu Gordanu, ćerku Milicu i sina Stefana mladog crnogorskog reprezentativca i vrhunskog fudbalera Partizana.

Bonus video: