NASTAVLJENE CRNOGORSKE DŽUDO POLEMIKE

Džudisti Akademika: Nećemo da budemo taoci Mrvaljevića, Šćepanovića i Milovića

Oni navode da je "formiranjem Ministarstva sporta, takmičar Mrvaljević počinje plasirati i priče kako je on taj koji će pruzeti Džudo klub Akademik i voditi Džudo savez Crne Gore. Takođe, svjedoci smo da isti takmičar, tokom svakog njegovog nastupa van granica Crne Gore, u kontaktu sa zvaničnicima EJU i IJF predstavlja naš savez i državu u veoma lošem svjetlu
223 pregleda 48 komentar(a)
Džudo klub Akademik, Foto: Privatna arhiva
Džudo klub Akademik, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.04.2019. 00:03h

Takmičari Džudo kluba Akademik reagovali su na jučerašnje izjave Srđana Mrvaljevića, u kome je naveo da u klubovima koji su nezadovoljni radom Džudo saveza Crne Gore nastupaju svi reprezentativci.

"Iz niza tekstova i izjava aktera pres konferencije navodi se da 100 posto reprezentativaca podržava njihovu platformu, koja je između ostalog potpisana od  nekoliko klubova za koje prvi put čujemo i čije takmičare niismo imali priliku da sretnemo kao sportske rivale na takmičenjima.

Mi, takmičari Akademika  i reprezentativci Crne Gore,  prinuđeni smo da reagujemo na neistinite navode sa pres konferencije, a naročito na neistinite medijske izjave Srđana Mrvaljevića", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su "svim reprezentativcima od strane upravljačkih struktura DžSCG  ravnopravno omogućeni  optimalni uslovi za trening i napredovanje, kroz učešće na raznim domaćim, regionalnim i međunarodnim kampovima i turnirima što je rezultiralo osvajanjem značajnih medalja i plasmana na zvaničnim takmičenjima. kao što su zlatne medalje sa Igara malih zemalja, zlatne medalje sa prvenstava Balkana,  peto mjesto na Gran priju, peto mjesto  na Evropskom prvenstvu U23 ...".

"Takve akcije su do dolaska aktuelne uprave Saveza bile nezamislive, jer su se sva sredstva trošila, netransparento i tajno, uglavnom na Srđana i možda još jednog takmičara. Mi ne želimo da budemo taoci ličnih interesa Srđana Mrvaljevića, Dragana Šćepanovića i Novice Milovića, a svi problemi i u našem klubu (Akademiku) i u reprezentaciji nastali su zbog tih interesa. Upravo je dolaskom Novice Milovića na mjesto Izvršnog direktora Akademika došlo do urušavanja međuljudskih odnosa u Akademiku  u čemu je svesrdno podržan od Srđana Mrvaljevića i Dragana Šćepanovića", kaže se u saopštenju.

Oni navode da je "formiranjem Ministarstva sporta, takmičar Mrvaljević počinje plasirati i priče kako je on taj koji će pruzeti Džudo klub Akademik i voditi Džudo savez Crne Gore. Takođe, svjedoci smo da isti takmičar, tokom svakog njegovog nastupa van granica Crne Gore, u kontaktu sa zvaničnicima EJU i IJF  predstavlja naš savez i državu u veoma lošem svjetlu.

Svi mi smo članovi Akademika i činimo veći dio reprezentacija, tako da nema govora o bilo kakvoj diskriminaciji od uprave Saveza prema nama, a veoma snažno smo izloženi raznim pritiscima i opstrukcijama od Novice Milovića, Dragana Šćepanovića i Srđana Mrvaljevića, samo iz razloga što podržavamo rad Saveza koji je javan, transparentan i posvećen opštem razvoju Džudoa u Crnoj Gori", stoji u saopštenju, koje su poslali Danilo Pantić, Nikola Gardašević, Dimitrije Vukotić,Tamara Gardašević, Nebojša Gardašević, Jovan Perović, Nađa Vukićević, Vuk Vukićević...

Preporučujemo za Vas