“Morača” će opet da bukti

Oba borca su optimistički dočekala zvanično mjerenje u hotelu “Apart Premier”, na kojem je izazivač imao 88,4 kilograma, dok je as podgoričkog Aristona bio 100 grama teži
187 pregleda 0 komentar(a)
Strugar Beloni, Foto: Arhiva Vijesti
Strugar Beloni, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.04.2011. 13:17h

Ko je najbolji borac u lou - kiku do 88,6 kilkograma, šampion Ivan Strugar ili Francuz Frederik Beloni?

Na odgovor će se čekati do sjutra veče u kik - boks spektaklu koji počinje u 20,30 sati u “Morači”, dok bi glavna, šampionska borba WAKO federacije trebalo da počne dva sata kasnije.

Oba borca su optimistički dočekala zvanično mjerenje u hotelu “Apart Premier”, na kojem je izazivač imao 88,4 kilograma, dok je as podgoričkog Aristona bio 100 grama teži.

"Smatram da dobro poznajem Strugara i spreman sam da ga pobijedim. Znam da me čeka prepuna dvorana njegovih navijača, ali sam istrajno trenirao i spremao se za to. I psihološki sam spreman i siguran da ću dati maksimum da borbu završim prije isteka pete runde. Nije da ne respektujem Strugara, ali sam maksimalno spreman i prepun samopouzdanja" kazao je 35-godišnji Beloni.

A Francuz koji u karijeri ima svega tri poraza, jedini je kik - bokser sa pozitivnim skorom u odnosu na Strugara, koji je teško podnio poraz preglasavanjem na turniru u Parizu prije skoro šest godina.

Bilo je to u polufinalu gran prije u Bersiju, koji je osvojio Beloni, dok Strugar smatra da je presudio izbor trojice domaćih sudija. Jedan od njih prednost je dao borcu Aristona.

"Potrudiću se da Beloni više ne poželi da mi ponovo uđe u ring", kratko je Ivan prokomentarisao mogućnost revanša meču u “Morači”.

"Samo što sam izašao iz meča sa Rusom Kocojevim u decembru, ja sam nastavio da se pripremam. Čini mi se da nikada nijesam bio tako spreman, zahvaljujući klubu Aristonu i trenerima Predragu Lekiću i Petru Kneževiću. I trebalo je tako jer me očekuje težak meč i rival, koji nema niti jednu slabu tačku - kompletan je i iskusan borac. Dakle, respekzujem i ja njega ali moja ambicija je pobjednička i mislim da ću u prepunoj “Morači” i uspjeti u tome.

Nadam se da će biti meč u kojem će moći da se uživa, a ja ću dati maksimum da obradujem publiku koja me podržava već pune dvije decenija. I ne! Ne mislim da je ovo moj meč karijere, jer ni jedan borac ne zna kada će da mu se to dogodi. Težak meč će svakako biti" rekao je pola godine stariji Strugar, koji ima poraz više od Belonija.

Konferenciji nakon mjerenja prisustvovali su treneri boraca, Samo Tuni i Predrag Lekić, predstavnik glavnog grada Rade Đurđić i WAKO Pro menadžer Slobodan -Boban Nikić.

"Mi u ovom projektu očekujemo da ispunimo tri cilja. Prvi je Ivanova pobjeda, drugi je spektakl za publiku, za što će se scenski pobrinuti firma “Dragutinović”, a tek je treći da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Zahvalni smo na podršci Vlade i glavnog grada koji su pomogli sa po 10.000 eura, a uz nas su tradicionalno “Cijevna komerc”, “Vapor”... Ono što je posebno bitno je da publika dođe ranije u salu, koja će biti otvorena od 19, do 20,15 sati", kazao je Nikić.

Cijena ulaznice za tribimne je pet eura, a prodaju se ispred hotela “Crna Gora” i na šalterima SC “Morača”.

"Očarani smo dočekom u Crnoj Gori, u kojoj smo u prethodna tri dana mogli da se uvjerimo da je ovo sportska, i samim tim zemlja fer -pleja. To očekujemo da vidimo i u ringu, u koji će moj borac ući više nego spreman za tešku borbu" zaključio je Tuni.

Pet uvodnih borbi

Prije meča šampiona posjetioci će moći da vide pet uvodnih borbi. U prve tri u disciplini lou - kik crnogorskim reprezentativcima iz Aristona će se suprotstaviti mađarski kik - bokseri.

Remziji Daciću do 65 kilograma rival će biti Gergelj Kerešćeni, ivanu Toškoviću do 71, rival će biti Andras Nađi, a Marko Nikolić će snage odmjeriti sa Markom Mogom u kategorijid do 67 kilograma. I u četvrtoj i petoj borbi će se u uglu naći Mađari, ali u disciplini K1.

Janošu Bonifertu do 86 kilograma će u drugom uglu stajati Džemal Mahmić iz Bosne i Hercegovine, dok će se i u kategoriji do 73 kilograma oprobati Janoš Astaloš i Hrvat Goran Borović.

"Naš prvobitni plan da u glavnoj uvodnoj borbi bude fantastični Pagonis, otkazan je jer nijesmo uspjeli da sakupimo dovoljno novca za tako skupe borce" rekao je Nikić.

Bonus video: