Suđenje zbog ugrožavanja sigurnosti ekipi "Vijesti" opet odloženo: Traži se Piper

Piper se tereti zbog ugrožavanja sigurnosti, a Slavko Musić za ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju
133 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, Olja Lakić, Foto: Vesko Belojević
suđenje, Olja Lakić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.04.2011. 10:09h

Sudija Osnovnog suda Zoran Šćepanović izdao je naredbu budvanskoj policiji da nađu Marka Pipera, okrivljenog za ugrožavanje sigurnosti ekipi “Vijesti”, i prinudno ga dovedu na sljedeće suđenje koje je zakazano za 26. maj.

Sudija je takvu naredbu izdao s obzirom da je branilac okrivljenog advokat Dragan Mitrić, koji se obavezao na prošlom glavnom pretresu odloženom zbog Piperovog nedolaska, da obavijesti svog klijenta o terminu ovog, kazao da je nedostupan.

Po optužnici zamjenika osnovnog državnog tužioca Zorana Vučinića Piper se tereti zbog ugrožavanja sigurnosti, a Slavko Musić za ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju.

Piper se tereti zbog ugrožavanja sigurnosti, a Slavko Musić za ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju

Uz naznaku "adresa nepotpuna" sudu je po drugi put vraćen poziv za Pipera. Sudija Šćepanović se i pismenim putem obratio rukovodiocu Centru bezbjednosti u Budvi od kojeg je zahtijevao urgenciju kako bi se Piperu uručio poziv.

"Po njemu nije postupljeno, a sud nije obaviješten o razlozima nepostupanja", kazao je sudija Šćepanović. On se obratio i prijavno-odjavnoj službi od koje je zatražio da se dostavi bliža adresa Pipera, ali ni otud nije dobijena povratna informacija.

Sudija je nakon pitanja za advokata Mitrića da li ima saznanja gdje mu je klijent izdiktirao u zapisnik da punomoćnik Pipera nema nikakvih saznanja.

“Ne sudija nikakvih. Nemam ličnih saznanja od klijenta i njegove porodice gdje se on nalazi”, kazao je Mitrić

Sudija je, zbog krivičnog djela koji se Piperu stavlja na teret, kazao da je neophodno njegovo prisustvo, a tokom istrage je saslušavan samo kao svjedok, a ne okrivljeni, zbog čega je i odložio početak suđenja kako bi on mogao iznijeti odbranu.

Tužilaštvo se bavilo i time što je preko Musićevog telefona, izvjesni Vujica Tomović omalovažavao, vrijeđao i indirektno prijetio novinarki Lakić

Osim tog incidenta, tužilaštvo se bavilo i time što je preko Musićevog telefona, izvjesni Vujica Tomović omalovažavao, vrijeđao i indirektno prijetio novinarki Lakić, koja je dva dana bila u Mojkovcu kako bi pokušala da od vlasnika fabrike duvana sazna šta oni proizvode u Poljima.

Tužilaštvo se bavilo i dijelom navoda novinarke Lakić da joj je upravo Musić, koji se ta dva dana u Mojkovcu predstavljao kao “djevojka za sve”, umjesto saopštenja rukovodstva fabrike u srijedu uručio umjesno upakovanu staklenu saksiju sa dvije orhideje.

Inače, nekoliko sati nakon što je policija procijenila da nije ugrožena bezbjednost novinarke, u dva navrata su telefonom stigle nove prijetnje na njen i račun njene porodice.

Policija još nije rasvijetlila taj slučaj.

Bonus video: