Tužilaštvo pokreće istragu protiv bivšeg policajca Slobodana Popovića

Popović je, kako su pričali svjedoci, nakon saslušanja iako je pušten na slobodu, bio loše. On je plakao i bio vidno uznemiren
73 pregleda 0 komentar(a)
PEdofilija, Foto: Shutterstock
PEdofilija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.04.2011. 19:00h

Po predlogu osnovnog državnog tužilaštva sprovešće se istraga protiv penzionisanog policajca Slobodana Popovića (54) koji se sumnjiči da je navodno bludničio nad četiri maloljetne djevojčice.

On je, nakon saslušanja kod istražnog sudije Nebojše Golubovića, odmah nakon hapšenja, pušten da se brani sa slobode.

S obzirom da se radi o krivičnom djelu za koji je zaprijećena kazna do tri godine zatvora, Osnovno državno tužilaštvo dostavilo je sudu predlog za preduzimanje istražnih radnji, gdje je navodno zatraženo da se postupi po četiri stavke tužilaštva, nakon čega će odlučiti o podizanju optužnice ili odustajanju od daljeg gonjenja.

Policija sumnja da je Popović zauzvrat navodno davao djevojčicama novac i sumnjiči ga zbog nedozvoljenih polnih radnji. “Vijesti” nezvanično saznaju da je Popović negirao krivično djelo stavljeno mu na teret.

Popović je, kako su pričali svjedoci, nakon saslušanja iako je pušten na slobodu, bio loše. On je plakao i bio vidno uznemiren.

Više njegovih bivših kolega i poznanika kazali su “Vijestima” da je ostao poznat u službi kao pošten čovjek, kojem je “obraz bio preči i od službe i od svega”, te da će ovaj događaj sigurno ostaviti “velike posljedice na njega”, kao i da je otišao u prijevremenu penziju jer “nije dozvolio da bilo čime umrlja svoju karijeru”.

Prema nezvaničnim informacijama, Popović je vlasnik kafane u blizini autobuske stanice odakle su navodno djevojčice pokušavale da kradu i dolazile svakodnevno, te im je on navodno priprijetio zbog toga.

Jedan od očevidaca u sudu kazao je da je nakon saslušanja Popović plakao i govorio rodbini:

“Rekao sam vam da im se da 50 centi samo da izađu iz kafane”.

Bonus video: