NA BRDU LJUBOVIĆ

Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj iznude 5.000 eura

Kako sumnja policija, D.D. i N.B. su izašli iz vozila i odmah uz prijetnje od B.Lj. zahtijevali da im donese novac, kako bi osumnjičeni riješio porodične finansijske probleme
67 pregleda 0 komentar(a)
Ljubović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljubović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2011. 18:49h

Podgorička policija uhapsila je D.D. (20) i N.B. (20) zbog sumnje da su u ponedjeljak pokušali prijetnjama iznude novac od Budvanina B.Lj.

Budvanin je u ponedjeljak oko 17.00 časova prijavio policiji da mu je D.D. sa još jednim mladićem, prijetio i pokušao da od njega otme novac. Nakon prijave, narednog dana su uhapšeni osumnjičeni...

“Kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je D.D. oko 13 časova pozvao B.Lj. da se sastanu kako bi, kako je kazao, popili piće. Na dogovoreno mjesto D.D. je, kako se sumnja, došao sa N.B. i potom su njih trojica vozilom otišli na brdo Ljubović”, navodi policija.

Po do lasku na Ljubović, kako sumnja policija, D.D. i N.B. su izašli iz vozila i odmah uz prijetnje od B.Lj. zahtijevali da im donese novac, kako bi osumnjičeni riješio porodične finansijske probleme.

“Kako B.Lj. nije imao novac, D.D. i N.B. su nastavili sa prijetnjama pitajući ga kako nema novac kad vozi skupocjen automobil. N.B. je potom, sumnja se, kazao B.Lj. da se smiri i „da ne histeriše”, inače će ga “baciti na livadu i zapaliti”. Zatim je D.D. kako se sumnja, rekao B.Lj. da mora da mu za dva dana pribavi i preda novac jer mu je on potreban zbog porodice, zbog koje je „spreman sve da uradi", zaprijetivši mu da ne prijavljuje slučaj policiji jer će mu, u suprotnom, po izlasku iz zatvora uraditi nešto „zbog čega će imati jak razlog da bude u zatvoru”, piše u saopštenju policije.

Prilikom rastanka, B.Lj. je, navodno, D.D. dao 100 eura, uz dogovor da mu 5.000 eura pribavi i preda za dva dana, kada je trebalo da se ponovo sastanu.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju.