Domaći film "Ljubav, ožiljci" uskoro u bioskopima

U narednih mjesec dana publika u bioskopima i Centrima za kulturu širom Crne Gore biće u prilici da pogleda domaće ostvarenje „Ljubav,ožiljci“.
481 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2011. 14:27h

Riječ je o dugometražnom igranom filmu četiri diplomirana filmska režisera Ivane Ćetković, Branislava Milatovića, Miloša Pušonjića i Mladena Vujačića.

Zahvaljujući angažovanju distributerske kuće „Podgorica film“, film će kroz redovnu bioskopsku distribuciju biti prikazan 14. ovog mjeseca u Centru za kulturu - Kolašin sa početkom u 20h. Narednih dana, film će vidjeti i publika u Kotoru, Bijelom Polju, Beranama, Baru... U maju mjesecu film će biti i na redovnom repertoaru bioskopa Ster u Podgorici, a u toku su pregovori oko njegove distribucije i u zemljama regiona.

„Ljubav, ožiljci“ je premijeru imao na prošlogodišnjem Montenegro Film Festivalu u Herceg-Novom, a bio je i na festivalima u Mostaru, Draču i Mojkovcu, gdje je dobio nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, koja je pripala glumici Vesni Vujošević. Film je zatvorio i ovogodišnji Ex-Yu fest, održan u martu u Podgorici, a ovih dana je dobio poziv da učestvuje na prestižnom Motovun Film Festivalu koji se održava krajem juna u Hrvatskoj.

„Ljubav, ožiljci“ čine četiri priče rađene po motivima priča četiri značajna svjetska autora - Marija Benedetija, Semjuela Beketa, Rejmonda Karvera i Čarlsa Bukovskog. Filmovi govore o ljubavi kroz odsustvo ljubavi, potencirajući sivu društvenu svakodnevicu koja ometa suživot i bliskost među ljudima. Likovi su otuđeni, sami, nesrećni i površni. Kroz takvu otužnu stvarnost, dominantna je i rediteljska ironija kojom se na suptilan način osuđuje vrijeme laži, površnosti i licemjerja...

U filmu igraju crnogorski glumci uglavnom mlađe generacije: Srđan Grahovac, Vesna Vujošević, Dejan Ivanić, Tanja Torbica, Jelena Simić, Slaviša Grubiša, Goran Slavić, Katarina Krek, Jadranka Mamić, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Momo Pićurić, Slobodan Marunović, Pavle Ilić…

Producent filma je Branko Baletić, direktor filma Veliša Popović, direktor fotografije Nikola Sekerić, scenograf Stanislav Nikičević, kostimograf Jelena Đukanović. Muziku potpisuju Nemanja Bečanović i Šukrija Žuti Serhatlić. Film je rađen u produkciji Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: