Seksualni odnos: Koliko dugo je dovoljno dugo?

Idealno vrijeme trajanja seksualnog odnosa je mnogo kraće nego što se obično misli!
335 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 16:20h

Iako danas većina sanja o maratonskom seksu, istraživanja psihijatara, psihologa i bračnih savjetnika (članova Udruženja za seksualne terapije i istraživanja), pokazuju da je za zadovoljavajuć odnos potrebno mnogo manje vremena nego što mnogi misle.

Od 7 do 13 min

Saznanja o trajanju polnog odnosa (od početka penetracije do ejakulacije) uglavnom su podijeljena na prekratke, preduge, primjerne i poželjne.

Istraživanja pokazuju, da je seksualni čin koji traje od 1. do 2. minute prekratak, od 10-30 minuta bitno previše za seks.

Prema tim saznanjima primjerena dužina seksa je, zajedno s penetracijom, već od 3 do 7 minuta, a najpoželjnija minutaža je - od 7 do13 minuta.

Ipak, mnogi muškarci i žene još uvijek maštaju o mitovima na tu temu: idealna dužina penisa, seksu koji traje cijele noći....

Tako je jedno od ranijih istraživanja pokazalo kako je ogroman procenat muškaraca i žena koji vjeruju da odnos mora da traje 30 minuta i duže.

Razbijanje stereotipa

Cilj istraživanja je, navode stručnjaci koji su ga sproveli, razbijanje stereotipa o trajanju polnog odnosa, te da se ljudi ohrabre realnim podacima o prihvatljivom trajanju seksualnog čina i tako se spriječe seksualna razočarenja i ograničenja.

Istraživanjem se takođe želi pomoći i onima koji se previše opterećuju dužinom trajanja polnog odnosa. “Ti podaci čovjeka mogu osloboditi brige, a samim tim i psihičkih smetnji koje, kao posljedicu, imaju i velik uticaj na dužinu trajanja samog odnosa”, zaključili su naučnici.

Bonus video: