Najjeftiniji način oslobađanja od stresa

Svakim udisajem udahnite sve više onoga što želite, otpuštajući negativne misli ili energiju svakim izdisajem.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 12:31h

Posljednje britansko istraživanje je pokazalo kako je prodaja antidepresiva skoro udvostručena.

Međutim, ljekovi nisu nikakvo rješenje: što više druženja sa porodicom, prijateljima, zabave, otkrivajte život svakog trenutka i uživajte.

Ako ipak dozvolite da nervoza traje i da polako, ali sigurno, podliježete stresu, onda tražite nove, produktivne načine da se izborite s negativnim emocijama.

Naš predlog je – meditacija.

Probajte!

Prvi korak

Nađite mirno mjesto na kojem vas niko neće ometati. Opustite um od svih briga i stresa koji su se nakupili. Ako imate, upalite mirisne štapiće i svijeće. Kada stvorite prijatnu atmosferu, sjednite na jastuk i ispravite se. Jako je bitno da vam tokom meditacije bude prijatno.

Drugi korak

Zatvorite oči, duboko udahnite kroz nos i fokusirajte se na disanje. Izdahnite i otpustite sve nakupljene tenzije. Nekoliko minuta se fokusirajte na disanje sve dok u potpunosti ne osjetite mir.

Treći korak

Ako ipak naviru misli, prepustite se, ako se boriti s njima to će uzrokovati pojavu novih misli i odvesti vas u razmišljanje. Skoncentrišite se vazduh koji prolazi kroz nos u pluća.

Četvrti korak

Svakim udisajem udahnite sve više onoga što želite, otpuštajući negativne misli ili energiju svakim izdisajem. Savršenstvo se postiže vježbom, zato ponavljajte vježbu tokom dana. Za opuštanje će vam biti dovoljno samo 15 minuta.

Bonus video: