DŽUDO

Bronza Tanji Božović

Džudistkinja Akademika Tanja Božović još jednom je potvrdila enormnu klasu (seniorska je prvakinja Balkana), pošto je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma.
96 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tanja Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2011. 21:36h

Crnogorski juniori imali su proteklog vikenda uspješan nastup na međunarodnom “Ilijadis kupu” u Grčkoj. Džudistkinja Akademika Tanja Božović još jednom je potvrdila enormnu klasu (seniorska je prvakinja Balkana), pošto je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma. U prvom kolu Božović je pobijedila domaću takmičarku Apostoliju Tsinioni, a u drugom Njemicu Džesiku Burkert. Za ulazak u finale poražena je od osvajačice Kupa, Njemice Aleksandre Cvirner. Božović je u borbi za bronzu bila uspješnija od Grkinje Sofije Tsolani.

Za razliku od nje, reprezentativci Vuk Nikčević i Rijad Dedeić su izgubili mečeve za medalju. Nikčević je u kategoriji do 55 kilograma u prvoj borbi bio bolji od Gruzijca Giorgia Mhedlišvilija, u drugoj od Grka Nugzarija Mpalampanidisa, a u borbi za finale je izgubio od Bugarina Borislava Janakova. U borbi za bronzu bolji od Nikčevića je bio Belgijanac Gert Maes. Dedeić je nastup do 81 kilogram počeo pobjedom nad Gruzijcem Bekom Ratijanijem, da bi u drugoj borbi izgubio od Njemca Robina Reibendanca, a kroz repasaž je “rušio” Kipranina Nikolu Roberta i Rusa Stefana Danijelenka. U borbi za bronzu poražen je od Fabija Mirande iz Italije.

Naši juniori nastupom na “Ilijadis kupu” nijesu završili pripreme u Grčkoj, u kojoj će formu podizati na međunarodnom kampu do četvrtka, 14. aprila.

Preporučujemo za Vas