Pobjede Božovića i Radonjića u Gnjilanu

Božović je u kategoriji do 69 kilograma odlukom sudija na poene savladao domaćeg boksera Ljuljaja. Radonjić je u kategoriji do 91 kilogram na poene bio bolji od Čeha Šebesta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2011. 13:42h

Članovi Bokserskog kluba Podgorica Marko Božović i Marko Radonjić ostvarili su pobjede, dok je Dragan Pešić poražen na međunarodnoj bokserskoj reviji u Gnjilanu.

Božović je u kategoriji do 69 kilograma, u svom prvom seniorskom meču, odlukom sudija na poene savladao domaćeg boksera Vehbiju Ljuljaja.

Radonjić je u kategoriji do 91 kilogram na poene bio bolji od Čeha Aleša Šebesta.

Jedini poraz doživio je Dragan Pešić, u kategoriji do 64 kilograma, koji je izgubio od naboljeg kosovskog boksera, Burima Hasanija.

Njih dvojica proglašeni su za najborbeniji par revije u Gnjilanu.

Trener podgoričkog kluba Dragan Đuričković kazao je da je Božović ostvario važnu pobjedu u debiju na seniorskoj sceni.

"Božović još godinu ima pravo nastupa u konkurenciji mladih i pobjeda u seniorskoj konkurenciji puno će mu značiti. Pogotovo uoči Evropskog prvenstva za mlade koje će u avgustu biti održano u Dablinu", rekao je Đuričković agenciji MINA.

On je kazao da bokseri tog kluba učešćem na međunarodnim turnirima nastavljaju kontinuitet mečeva i "polako ulaze u takmičarsku formu".

"Za sedam dana očekuje nas prvenstvo Crne Gore u Beranama, kao i učešće na još nekoliko turnira. Nastupićemo od 20. do 24. aprila na Beogradskom pobjedniku i od 5. do 9. maja na sarajevskom memorijalnom turniru Hakija Turajlić", kazao je Đuričković.

On očekuje da će biti obezbijeđene i zajedničke pripreme kako bi najbolji crnogorski bokseri spremni otputovali na seniorsko prvenstvo Evrope u Ankari, od 16. do 26. juna.

Bonus video: