Galeb odbranio titulu

Izabranice Luke Tijanića savladale su večeras u „Topolici“ ekipu Luke Bar sa 3:0 i sa ukupno 3:1 u pobjedama domogle se druge titule u kratkotrajnoj klupskoj istoriji.
61 pregleda 0 komentar(a)
Galeb, Foto: Anto Baković
Galeb, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.04.2011. 17:54h

Odbojkašice Galeba odbranile su šampionsku titulu – izabranice Luke Tijanića savladale su večeras u „Topolici“ ekipu Luke Bar sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:22), i sa ukupno 3:1 u pobjedama domogle se druge titule u kratkotrajnoj klupskoj istoriji.

U najkraćem meču od svih u finalnoj seriji izabranice Luke Tijanića prikazale su igru koja im je potpuno zasluženo osigrala naslov novog-starog šampiona. Luka Bar nije u ključnim trenucima bila prava, naročito u finišu prvog i trećeg seta kada se lomio i konačan ishod šampionske trke. U standardno dobru Jovanićevu, Galeb je imao prednost i u vidu dvije večeras odlične Amerikanke De Đirolamo i Broski, koje su odnijele prevagu u važnom segmentu igre na mreži.

“Jednostavno, Galeb je večeras bio zasluženo bolji i potpuno zasluženo stigao do šampionskog trofeja. Vjerujem da nijedan sportski kolektiv u Crnoj Gori u ovom trenutku nema nema dva Amerikanca ili dvije Amerikanke, kao što ima Galeb. Pokazalo se i večeras da je njihov kvalitet možda i odnio prevagu u nekim odlučujućim momentima u utakmici. Mi smo osvojili kup, žao nam je što nijesmo stigli do šampionske titule, ali smo i sa jednim osvojenim trofejom potpuno zadovoljni ove sezone”, istakao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Nakon furioznog početka Luke Bar i ubjedljivog vođstva u prvom setu “galebice” su smogle snage da se u samom finišu vrate, povežu par odličnih servisa i zasluženo osvoje prvi set. U drugom, od samog starta dileme nije bilo. Poslije serije 7:0 nove-stare šampionke lagano su set privele kraju.

U trećem viđena je prava borba u samom finišu, poravnanje rezultata na 20:20, ali još jedan dobar finiš Jovanićeve i drugarice. Nakon posljednjeg poena uslijedilo je veliko slavlje u solidno ispunjenoj “Topolici”.

“Želim da čestitam mojim igračicama na volji, želji i htijenju koje su pokazale u najvažnijem meču finalne serije. Nismo dozvolili da nas rezutatska i psihološka prednost “opiju” te smo igrali mirno i staloženo, onako kako znamo i umijemo. Mislim da smo ovaj posljednji meč dobili na mreži, gdje smo potpuno odlijepili dobrim blokom napad Šofranac i Hadžisalihovićevu i na taj način otupili najveću oštricu njihovog napada. Čestitam i odbojkašicama Luke Bar na fer i korektnom sportskom nadmetanju tokom kompletne sezone. Sad idemo na slavimo na izuzetno važnoj odbrani tutule”, vidno zadovoljan istakao je trener Galeba Luka Tijanić.

Šampionski pehar kapitenu Galega Mariji Jovanović uručio je Slobodan Kovačević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Galeb – Luka Bar 3:0 (25:22, 25:16, 25:22)

Bar – Dvorana “Topolica”. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Simonovska (Bar), Vučković (Budva).

Galeb: Vojinović, Milićević, Đukić, Rosić, Tapušković, Vukčević, Cvijović, Vulević, Jovanović, Medojević, De Đirolamo, Broski.

Luka Bar: Perović, Vuksanović, N. Milivojević, Šofranac, Milović, Dabić, Hadžisalihović, Bakić, Tošić, E. Milivojević, Šušter, Stojanović.

Bonus video: