Dacić bez obezbjeđenja koje je od policije tražio nakon prijetećih poruka

On je izrazio čuđenje i ponovio da će smatrati odgovornim policiju ako se njemu ili njegovoj porodici bilo šta desi
64 pregleda 0 komentar(a)
dacic, Foto: Arhiva Vijesti
dacic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.04.2011. 16:54h

Otpuštenom graničnom policajcu iz Rožaja Enveru Daciću policija je odbila da dodijeli obezbjeđenje koje je zatržio nakon prijetećih SMS poruka.

On je rekao da mu policija na zahtjev nije odgovorila u pisanoj formi, već da mu je samo usmeno rečeno da neće dobiti zaštitu.

"Ovo je drugi put da tražim zaštitu. Obratio sam se jutros pismeno i očekivao sam pisani odgovor. Umjesto toga dežurni policajci su mi samo usmeno saopštili da su starješine procijenile da mi nije ugrožena sigurnost", kazao je Dacić.

On je izrazio čuđenje i ponovio da će smatrati odgovornim policiju ako se njemu ili njegovoj porodici bilo šta desi.

"Nije mi jasno šta je trebalo da se dogodi, pa da oni procijene da mi je potrebna zaštita. Ja se osjećam potpuno ugroženo", rekao je Dacić.

Teške prijetnje SMS porukama

Daciću su u petak upućene teške prijetnje putem SMS poruka, u kojim se upozorava da se ne pojavljuje na saslušanju protiv rukovodioca Ispostave granične policije Berane Veselina Krgovića, koje je zakazano za ponedjeljak po Dacićevom zahtjevu za sprovođenje istrage.

Bivši policajac je poruke dobio u razmaku od pet minuta dok je bio sa prijateljem u gradu, i o tome odmah obavijestio policiju.

O porukama u kojima mu se prijeti da se „ne pojavljuje u ponedjeljek na suđenju, da je ovo posljednja opomena, da pazi šta radi jer ima porodicu i djecu, i da čuva glavu jer se svaki dan umire“, obaviješten je i Osnovni državni tužilac u Rožajama.

"U policiji su mi rekli da ću obezbjeđenje imati kada dođem na suđenje u Berane. A šta do ponedjeljka, i šta u putu od Rožaja do Berana",zapitao je Dacić.

Dacić nigdje ne izlazi

On je kazao da je odmah po dobijanju posljednjih prijetnji suprugu i djecu sklonio na sigurno.

"Ja sam sa roditeljima. Rođaci i prijatelji su stalno uz mene. Od petka nigdje sam ne izlazim", rekao je Dacić.

Njegove kolege Mithat Nurković, Hamdo Murić, Rešad Kalač i Nedžad Kuč, koji su otpuštni kada i on, i takođe zbog svjedočenja o prekograničnom švercu dobijali prijetnje, u petak su saopštili "da će smatrati direktno odgovornim direktora UP Veselina Veljovića, ukoliko im se nešto desi".

Bonus video: