Milojko Nikolić izručen Srbiji zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

"Vijesti" su ranije pisale o Nikoliću, koji je proteklih 10-ak godina živio u Crnoj Gori, gdje je jedno vrijeme radio u pljevaljskoj policiji
90 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.04.2011. 15:21h

Član ozloglašene grupe "Šakal" državljanin Srbije Milojko Nikolić na graničnom prelazu Dobrakovo, ekstradiran je vlastima Srbijem saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno Nikolić je, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, 28.decembra 2010. uhapšen u Pljevljima, kada mu je, po rješenju Višeg suda u Bijelom Polju, određen ekstradicioni pritvor u istražnom zatvoru u Bijelom Polju,.

"On je potraživan radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Beogradu, zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju Uprave policje.

"Vijesti" su ranije pisale o Nikoliću, koji je proteklih 10-ak godina živio u Crnoj Gori, gdje je jedno vrijeme radio na određeno vrijeme u pljevaljskoj policiji.

Navodno, on je u policiji bio oko dvije godine i osam mjeseci, a potom je sa njim raskinut ugovor o radu. Nakon službovanja u našoj policiji, Nikolić je 5-6 godina radio u jednoj građevinskoj firmi u Podgorici i Budvi, a od početka decembra prošle godine bilo mu je jasno da za njim traga srpska policija, zbog sumnje da je bio član grupe "Šakal".

Jagoš Petroić predat Crnoj Gori

Iz Uprave policije je saopšteno da je iz Srbije u Crnu Goru realizovan transfer Jagoša Petrovića iz Bara, pravosnažno osuđenog na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, zbog krivičnih djela razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i produženo krivično djelo prevare.

"Petrović se potražuje i po naredbi Osnovnog suda u Baru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Osuđeni Petrović će, radi izdržavanja zatvorske kazne, biti sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: