Šampion spremio slavlje, Luka Bar želi majstoricu

Aktuelni šampion Galeb ima prednost nakon tri odigrana duela (2:1) i mogućnost da eventualnim trijumfom iskoristi prvu meč loptu u doigravanju.
0 komentar(a)
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.04.2011. 12:37h

U Baru je sve spremno za četvrti i možda odlučujući meč finalne serije plej ofa za odbojkašice. Aktuelni šampion Galeb ima prednost nakon tri odigrana duela (2:1) i mogućnost da eventualnim trijumfom iskoristi prvu meč loptu u doigravanju. Psihološka prednost svakako je na strani izabranica Luke Tijanića...

”Ne moramo da jurimo, srljamo i ulazimo u nepotrebne greške koje su nas koštale trijumfa u drugom meču. Imamo prednost, povoljan psihološki momenat i prvu priliku da finalnu seriju okončamo u našu korist. Potreban je miran pristup i hladna glava. Naravno da želimo da odbranimo šampionski trona sada smo na samo korak od glavnog cilja. Znamo i kvalitet rivala i činjenicu da će Luka Basr nastojati da produži nadu. Sve ovo garantuje lijepu, uzbudljivu odbojkašku predstavu koju će publika ispratiti na najbolji mogući način”, naglasio je trener Galeba Luka Tijanić.

Trostruki šampion je ove sezone stigao do jednog trofeja, u Kupu protiv rivala iz finalne serije šampionata. Luka Bar se i pored negativnog rezultata ne odriče šampionskih ambicija. Cilj je jasan. Slaviti u predstojećem meču, izjednačiti rezultat i odluku o naslovu prvaka prolongirati za peti meč..

”Svakako da naš rival nakon trećeg duela ima i rezultatsku i psihološku prednost. Nama je predstojeći meč ključan u borbi za šampionski tron i tako ćemo ga i odigrati. Ne trebamo da gledamo u komšijski tabor, najvažnije je da zaigramo onako kako znamo i umijemo i svedemo greške kojih je bilo na najmanju moguću mjeru. Vjerujem u kvalitet mojih igračica, znao sam da nas ne čeka lak put ka osvajanju i druge titule u sezoni. Hrabro, odgovorno i bez psihološkog opterećenja”, naglasio je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Četvrti meč finalne serije igra se u subotu u „Topolici“ sa početkom od 18 časova. Ulaz je slobodan. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Dragan Vučković (Budva).

Bonus video: