Gradonačelnik Mojkovca Dragan Savić izvršio samoubistvo?

Savić je na mjesto gradonačelnika izabran krajem prošle godine. Prije toga bio je predsjednik Skupštine opštine Mojkovac.
851 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Savić uviđaj, Foto: Vesko Baltić
Dragan Savić uviđaj, Foto: Vesko Baltić
Ažurirano: 07.04.2011. 15:28h

Gradonačelnik Mojkovca Dragan Savić (51) nađen je mrtav juče ujutro u svom porodičnom stanu u tom gradu, a prvi nalazi istrage ukazuju da je, najvjerovatnije, riječ o samoubistvu.

Tragediju je otkrila Savićeva supruga Gordana sa kumom i vozačem jer im je bilo čudno što Dragan ne dolazi na posao, kao ni zašto se do podneva nikome ne javlja na telefon.

Supružnici su se rastali rano ujutro kada je Gordana otišla na posao u Opštinu Mojkovac, a Dragan joj je, navodno, rekao da ga ne čeka već da će on malo kasnije izaći iz stana.

Nakon nekoliko sati Gordana je posumnjala da se Draganu možda nešto dogodilo tako da je dvojicu prijatelja zamolila da sa njom odu do stana.

Kada su otvorili stan na krevetu su ugledali beživotno Draganovo tijelo, a potom je njegov kolega Bogoljub Ćorić pozvao policiju i prijavio tragediju.

U stan Savića u Ulici Svetozara Drobnjaka stigla je ekipa mojkovačke policije, a nešto kasnije i istražni sudija Višeg suda iz Bijelog Polja Dragan Vojinović, koji je rukovodio uviđajem.

“Pištolj koji je pronađen pored pokojnog Savića i garderoba su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, a sa ruke je skinuta parafinska rukavica”, saopštila je Uprava policije.

Prema prvim nalazima istrage, vjeruje se da je Savić iz pištolja ispalio sebi metak u grudi ali zvaničan nalaz o tragediji znaće se kada budu završena brojna vještačenja i medicinska obdukcija.

Sudija Vojinović naredio je da se obavi obdukcija tijela, kako bi se utvrdilo kako je i kada nastupila smrt gradonačelnika Mojkovca.

Uviđaj u stanu Savića trajao je više od dva i po sata, a potom je njegovo beživotno tijelo u pratnji porodice, prijatelja i brojnih kolega iz Opštine Mojkovac iznijeto oko 15 časova. Tijelo je upućeno na obdukciju u Kliničko-bolnički centar u Podgorici.

“Ovo je velika tragedija. To je bio sjajan, miran, povučen i častan čovjek sa divnom porodicom i djecom. Veliki gubitak za grad”, komenatrisali su juče Mojkovčani i Draganove kolege iz Opštine.

Nikome od porodice ni prijatelja pokojnog gradonačelnika nije bilo jasno zbog kakvog je motiva Dragan mogao da na sebe digne ruku.

“Imao je najdivniju porodicu”, komentarisale su njegove kolege, dok je plato ispred zgrade parala kuknjava njegove familije.

Savićev prijatelj ispričao je juče “Vijestima” da mu se Dragan u posljednje vrijeme žalio na bolove u grlu. “Znam da je nedavno bio na nekim snimanjima i pretragama”, naveo je on.

Dragan Savić je kao funkcioner DPS-a imao uspjeha u političkom životu Mojkovca, a za nepunu godinu sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta izabran je za predsjednika opštine.

Savić je iza sebe ostavio suprugu, ćerku Milicu i sina Stefana mladog crnogorskog reprezentativca i vrhunskog fudbalera Partizana, oko kojeg se mjesecima otimaju brojni evropski timovi.

Porodica će danas i sjutra primati saučešće u gradskoj kapeli u Mojkovcu, a gradonačelnik će biti sahranjen u subotu u 15 časova.

Nema oproštajnog pisma

Porodica ali ni policija i istražni sudija tokom uviđaja nijesu pronašli oproštajno pismo u stanu Savića, tako da je ostala nepoznanica kako se i zbog čega dogodila tragedija.

Niko od mojkovačkih funkcionera juče nije želio da daje bilo kakve izjave povodom smrti gradonačelnika Mojkovca Dragana Savića.

Biografija

Dragan Savić je na mjesto gradonačelnika Mojkovca izabran 17. decembra 2010. godine, a prije toga je godinu obavljao dužnost predsjednika Skupštine opštine Mojkovac.

On je bio i predsjednik opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu. Savić je rođen 1960. u selu Žari kod Mojkovca, a završio je Fakultet narodne odbrane u Beogradu. Radio je na poslovima savjetnika za poslove narodne odbrane u SO Mojkovac, bio je šef Službe za ONO i DSZ, a jedno vrijeme obavljao je i funkciju samostalnog savjetnika u Ministarstvu odbrane Crne Gore. Jedno vrijeme Dragan Savić je bio i upravnik pošte u Mojkovcu i šef Odsjeka za odbranu Ministarstva odbrane u tom gradu. Komemorativna sjednica povodom smrti Dragana Savića održaće se u subotu u 10 časova u sali Centra za kulturu u Mojkovcu.

Bonus video: