Kuljača, Marović i Pinjatić ostaju u pritvoru, Sekulić se brani sa slobode

Znam da nisam kriv, da mi je mirna savjest. I meni, i ovim ljudima ovamo sigurno. To će vrijeme pokazati", rekao je Sekulić
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 15:10h

Vijeće Višeg suda odlučilo je da se vlasnik firme "Moninvest" Dragan Sekulić brani sa slobode od optužbi u predmetu Zavala, a da u pritvoru ostanu optuženi gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, potpredsjednik Opštine Dragan Marović i poslanik DPS-a Đorđije Pinjatić, saznaju "Vijesti".

Advokat Vlado Vuković potvrdio je "Vijestima" da je Sekulić izašao iz Istražnog zatvora, čime je potvrdio naša saznanja o odluci Vjeća Višeg suda u Podgorici da se njegovom klijentu ukine pritvor.

Nakon puštanja iz pritvora Dragan Sekulić je TV Vijesti kazao da nije kriv.

"Znam da nisam kriv, da mi je mirna savjest. I meni, i ovim ljudima ovamo sigurno. To će vrijeme pokazati", rekao je Sekulić, te na pitanje novinarke o krivici, njegovoj i njegovih prijatelja, više puta ponovio da nema - 100 odsto.

On je podsjetio da je u vrijeme kada je optužen i zatvoren tražio da ide na poligraf i da je spreman za tako nešto i sada.

Viši sud je odlučivao ponovo o pritvoru 4 optuženika, pošto je u ponedjeljak Apelacioni sud ukinuo rješenje o njihovom pritvoru, po žalbi branilaca.

Kuljača i Marović podnijeli su ostavke koje Skupština Opštine Budva treba da verifikuje. Oni su obavijestili svoje partijske kolege da napuštaju funkcije u lokalnoj upravi, kako dalje ne bi „opterećivali i bili smetnja daljem razvoju grada“.

U DPS-u nijesu htjeli da kažu na koji način su ostavke stigle u Opštinu, a spekulisalo se da im je moguće iz DPS-a sugerisano da se povuku sa funkcija, da bi sud onda donio odluku da budu pušteni iz pritvora.

Specijalni tužilac podigao je optužnicu:

  • protiv Rajka Kuljače i Dragana Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja,
  • protiv Đorđija Pinjatića, Dragana Žinića, Slobodana Djurovića, Stevana Vučetića, Sretena Tomovića, Novaka Stanojevića, Marka Kaloštra zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja,
  • protiv Dragana Sekulića, zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi i zloupotrebe službenog položaja putem podstrekavanja,
  • protiv Miodraga Minića zbog zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja
  • protiv Natalie Panine, zbog utaje poreza i doprinosa.

Apelacioni sud je kao neosnovanu odbio žalbu specijalnog tužioca da se odredi pritvor sedmorici optuženih u predmetu Zavala, kojima je krivično vijeće Višeg suda 23. marta ukinulo pritvor.

Apelacioni sud je odbio i žalbu optužene ruske državljanke Natalije Panine, odnosno njenog advokata Budimira Darmanovića, na određivanje pritvora od dana kada bude uhapšena, navodeći da za to postoji osnov s obzirom da se ona nalazi u bjekstvu.

Bonus video: