SNP traži kontrolno saslušanje ministra Numanovića

Iz Ministarstva su objasnili da još ne žele da daju izjave povodom toga, kako bi zaštitili djevojčice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 10:21h

Članica odbora za ljudska prav islobode Snežana Jonica (SNP) rekla je da će danas zatražiti kontrolno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića, povodom slučaja prijavljenog zlostavljanja tri djevojčice u Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj.

"Iskoristićemo priliku da tražimo da se dnevni red sjednice dopuni i donošenjem odluke o kontrolnom saslušanju ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića na temu aktuelnih događanja u Domu u Bijeloj", kazala je Jonica radiju Antena M.

"Imajući u vidu uobičajenu proceduru kakvu smo do sada sprovodili, tražićemo da tom kontrolnom saslušanju prethode informacije koje će dostaviti Centar za socijalni rad u Kolašinu, informacija o obavljenom razmatranju tog predmeta od strane Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i informacija od Uprave Doma u Bijeloj. Na osnovu toga će se definisati u kojoj mjeri i da li je bilo kršenja prava, te na koji način se takve situacije mogu preduprijediti, ukoliko su se i desile. "

Ministar Numanović je razgovarao sa hraniteljskom porodicom djevojčica koje su ranije kazale da su zlostavljane.

Iz Ministarstva su objasnili da još ne žele da daju izjave povodom toga, kako bi zaštitili djevojčice.

UNICEF prati istragu

O slučaju navodnog zlostavljanja djevojčica oglasilase i kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori.

"Ističemo da se naglasaka mora staviti na zaštiti dobrobiti, privatnosti dostojanstva i najboljeg interesa djece u skladu sa Konvencijom o pravima djeteta. Upoznati smo sa odlukom da se odmah sprovede detaljna interna i policijska istraga... UNICEF će pratiti razvoj rezultata istrage i za sadas nema daljih komentara o ovom slučaju", rekla je Nola Skiner iz UNICEFA u Crnoj Gori.

Bonus video: