2 mjeseca nakon vrijeđanja novinara "Vijesti", Sekulić nije platio kaznu

Rješenje suda nije uručeno jer su se dostavnice vratile, "jer nije bilo nikog da primi rješenje suda".
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 21:01h

Iako je odlukom suda za prekršaje od 11. februara izvršni direktor Agencije za telekomunikacije Zoran Sekulić trebalo da plati 550 eura na ime prekršajne kazne jer je vrijeđao novinara "Vijesti" Miodraga Babovića, on to još nije uradio.

Razlog je to što presuda ni nakon skoro dva mjeseca nije postala pravosnažna, jer Sekuliću rješenje još nije dostavljeno.

Kako je "Vijestima" kazao predsjednik suda za prekršaje Srđan Đurović rješenje suda nije uručeno jer su se dostavnice vratile, "jer nije bilo nikog da primi rješenje suda".

Dostavnice se vraćaju i kada adresa nije tačna ili je nepotpuna, a rješenje suda može da primi lično stranka u postupku ili i posredno.

Neprecizna adresa?

Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa stoji da je kućna adresa Sekulića u Ulici Gavra Vukovića u Podgorici, dok je adresa Agencije na čijem je čelu na Bulevaru revolucije broj jedan.

Radno vrijeme u Agenciji je, kao i u svim drugim državnim institucijama, od devet do 17 časova.

Nakon što Sekuliću bude uručeno rješenje Suda za prekršaje, ukoliko u roku od osam dana izjavi žalbu ono će biti pravosnažno.

U slučajevima kada se presuda ne može dostaviti na adresu osuđenog, sud je okači na svoju oglasnu tablu - nakon čega se smatra da je uručena i počinju da teku rokovi za žalbu.

Sudija za prekršaje Maja Rakočević rješenjuje navela da je Sekulić 20. januara, oko 11.30 časova na javnom mjestu, "vrijeđao i drsko se ponašao prema Baboviću zbog tekstova u novinama tako što mu je uputio uvredljive riječi: "Đe si, posro."

"Nakon što ga je Babović zamolio da ga ostavi na miru, Sekulić je nastavio sa vrijeđanjem rekavši mu: "Ti si posro, ti si piskaralo, je*aću ti mater," navela je sudija pozivajući se na Zakon o javnom redu i mira koji za taj prekršaj predviđa kaznu od trostrukog do petnaestostrukog iznosa minimalne zarade ili zatvor do 30 dana.

"Prilikom donošenja odluke sudija je cijenio ukupno provedeni dokazni postupak i svoju vjeru poklonio iskazu svjedoka, oštećenog Miodraga Babovića i njegov iskaz cijenio kao tačan, jasan i uvjerljiv", stoji u presudi.

Sekulić negirao

Sekulić je pred sudijom negirao da je psovao i prijetio novinaru, te da ga je ovaj izazivao i psovao.

"Sudija je izjavu okrivljenog Sekulića cijenio kao sračunatu na izbjegavanje prekršajne odgovornosti, pa je iz tog razloga nije ni prihvatio", piše u rješenju suda.

Babović je ranije sa Sekulićem već imao incidente kada ga je on vrijeđao a sve to nakon što je novinar pisao o finansijskom poslovanju Agencije, bahatom trošenju novca, neregularnim tenderima, kupovini astronomski skupe opreme i automobila, namještenim (najavljenim) kontrolama operatera i drugim neregularnostima...

Sekulić je svoje nezadovoljstvo prije tri godine izrazio i tužbama protiv Babovića i "Vijesti", koje je izgubio.

Bonus video: