Monografija o migraciji Rusa u Crnu Goru

Pokušaće da na što cjelovitiji način prikažu i osvijetle vrijeme kada je Crna Gora bila utočište svim onim koji su u jeku Oktobarske revolucije, potražili drugu domovinu.
54 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Bijelo Polje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.04.2011. 18:48h

Monografija "Ruska migracija u Crnoj Gori za vrijeme Oktobarske revolucije" novi je projekat NVO "Car Nikolaj" iz Bijelog Polja koji se realizuje uz saradnju i podršku Ruske ambasade u Crnoj Gori.

Taj zahtjevan i interesantan projekat okupio je istoričare, književnike, publiciste koji će pokušati da na što cjelovitiji način prikažu i osvijetle vrijeme kada je Crna Gora bila utočište svim onim koji su u jeku Oktobarske revolucije, spašavajući svoje živote, potražili drugu domovinu.

Potomci mnogih od njih već generacijama žive u Crnoj Gori njegujući uspomenu na svoje korijene.

"Molimo sve potomke ruskih migranata i sve druge građane Crne Gore koji posjeduju fotografije, pisma, dokumenta, podatke ili imaju saznanja o Rusima koji su tada došli u Crnu Goru, da nam se jave na tel: 067 511 801, e-mail: pegaz@t-com.me, ili na adresu: NVO "Car Nikolaj", Slobodana Penezića bb, Bijelo Polje, kako bi Monografija bila kompletnija", kaže Zoran Loktionov, predsjednik NVO "Car Nikolaj" Zoran Loktionov.

Bonus video: