Glavni glumac fima "Cat Run": Crna Gora je kao screensaver, umiruje

Meklovic, poznat po filmu Eurotrip, tumači jednu od glavnih uloga, usamljenika Entonija koji namjerava da u Crnoj Gori otvori restoran
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2011. 18:49h

Holivudska triler-komedija "Cat Run", čiji je dio snimljen i u Crnoj Gori, od prvog aprila prikazuje se u svjetskim bioskopima, a glavni glumci inostrane medije upoznaju sa ljepotama naše zemlje. U filmu igraju Skot Meklovic, Alfonso Mekoli, Paz Vega, Kristofer Mekdonald i Dženet Mektir. Reditelj je Džon Stokvel (Turistas, Middle of Nowhere), a scenaristi Nik Bol i Džon Niven.

Meklovic, poznat po filmu Eurotrip, tumači jednu od glavnih uloga, usamljenika Entonija koji namjerava da u Crnoj Gori otvori restoran. Kada mu stari prijatelj (Alfonso Mekoli) dođe u posjetu, a egzotična strankinja (Paz Vega) ukrade njegov automobil, Entoni dolazi u kontakt sa gomilom novih živopisnih likova.

“Entoni je uvijek sanjao da bude poznati kuvar. Džulijan je sanjao isključivo žene. Kako nijednom nije išlo, prijatelji iz djetinjstva su odlučili da osnuju detektivsku agenciju. Njihov prvi zadatak je da zaštite seksi eskort damu koja ima dokaze velikog skandala.

Dva nespretna detektiva uskoro moraju da bježe od mafije, bivšeg senatora SAD i nemilostne ubice koja liči na Meri Popins”, stoji na oficijelnom Cat Run sajtu.

Promovišući ovo ostvarenje u svjetskim medijima, glavni glumci su se osvrnuli i na rad u za holivudske prilike još uvijek egzotičnoj destinaciji Crnoj Gori.

Snimali u Crnoj Gori - ali stvarno

U intervjuu za MovieWeb, Meklovic je odgovarajući na pitanje da li je, s obzirom na to da se radnja dešava u nekoliko evropskih zemalja, film zaista i sniman na autentičnim lokacijama među kojima je Crna Gora, kazao:

“Da snimali smo u Crnoj Gori. Bilo je zaista prelijepo jer smo bili u srednjovjekovnom gradu sa predivnom arhitekturom”.

I njegov kolega Mekoli ima slične utiske.

“Da li si ikada ranije snimao na mjestu kao što je Crna Gora? Mislim da je to zaista doprinijelo produkciji filma”, konstatovao je novinar movieWeba, a glumac je kazao:

U Crnoj Gori kao da je vrijeme stalo

“Bio sam jednom u Australiji gdje je bilo veoma hladno. U Crnoj Gori je bilo mnogo interesantnije. Izgledalo je kao da radimo u nekom veoma mirnom vremenu, kao srednjovjekovnom”.

Zatim se složio da Crna Gora podsjeća i na “jedno od onih mjesta na kojima vrijeme kao da je stalo”.

Mnoge scene u filmu donose kadrove Crnogorskog primorja. Jedna od njih je i uvodna u kojoj se gangsteri i korumpirani političari “druže” sa golim prostitutkama u crnogorskom hotelu

Boravak ekipe filma u Crnoj Gori je, baš kao i u Srbiji gdje je u proljeće 2010. takođe sniman, prošao potpuno nezapaženo. O ovom projektu je javno govorila jedino srpska glumica Ana Sakić.

"Stokvel mi je rekao da sam savršena za ulogu Ruskinje. Mnogo smo se tada smijali! Ovo je prvi put da sam igrala na ruskom. Ne znam taj jezik i cio tekst sam naučila napamet. Bilo je malo teže jer nijesam mogla da improvizujem", kazala je krajem prošle godine za „24 sata”.

Pored nje u Cat Runu se od ovdašnjih glumaca pojavljuju Branko Đurić, Jelena Gavrilović, Gordan Kicić, Slobodan Ninković i drugi.

Mnoge scene u filmu donose kadrove Crnogorskog primorja. Jedna od njih je i uvodna u kojoj se gangsteri i korumpirani političari “druže” sa golim prostitutkama u crnogorskom hotelu.

Prve kritike prognoziraju da će ova kriminalistička komedija biti dugo u bioskopima i da će zasigurno zabaviti gledaoce.

Kao u Holivudu

Pošto je dio filma sniman u Crnoj Gori, nekoliko ovdašnjih glumaca dobilo je priliku da bude potpisano kao dio ekipe koja ga je realizovala. Tako se u detaljnijim cast & crew listama, kao što je ona na sajtu IMDB mogu naći imena Stevan Radusinović, Petar Burić, Davor Dragojević, Žarko Stanišić, Slobodan Marunović, Daša Živković.

Iako se njihovo učešće teško može nazvati ulogom, naši sagovornici se slažu da je ovaj projekat za njih značajno iskustvo.

“Igrao sam lift boja, a uloga mi je bila na španskom jeziku. Ja sam snimao dva dana u Starom gradu u Kotoru. O organizaciji mogu da kažem sve najbolje, to je savršenstvo. Osjećaš se kao da si u Holivudu i očekuješ da jednog dana takve uslove imaš kod nas. Iako se radi o nezavisnoj produkciji, imaš osjećaj da se snima film A produkcije”, kaže za “Vijesti” Burić.

Nekadašnja prva pratilja Crne Gore i manekenka Daša Živković takođe je imala jednu od uloga.

“Igram jednu od djevojaka koju mladić iz Amerike upoznaje na plaži. Snimala san jedan dan u Miločeru, ispod hotela “Maestral” i bila sam dobro plaćena”, iskrena je Živkovićeva.

Glumac gradskog pozorišta Davor Dragojević dobio je ulogu mađioničara.

“Došao sam na kasting i pokazao nekoliko trikova. Moja uloga je bila da zabavljam goste koji su došli na festival mađioničara. Nije baš toliko značajna. Snimali smo pet, šest dana u 'Splendidu', a jednu scenu u 'Queen of Montenegro'”, priča Dragojević.

Bonus video: