Policija u Tuzima privela osumnjičene za konzumiranje i prodaju droge

Postoji sumnja da je A.H. duže vrijeme, nabavljao i stavljao u promet opojne droge marihuanu i skank i zamotuljke prodavao po 10 eura većem broju lica
0 komentar(a)
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2011. 15:47h

Policija u Tuzima u rutinskoj kontroli kod željezničkog nadvožnjaka prema Tuškim Rogamima, u vozilu u kojem se nalazio A.K. pronašla je zamotuljak sa oko 5 grama skanka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ekspozitura za borbu protiv droge i krijumčarenja je realizovala kriminalističku obradu i druge operativne aktivnosti koje su ukazale na sumnju da izvjesni A.H., nastanjen u naselju Karabuško polje kod Tuzi, diluje skank.

"Postupajući po naredbi istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres kuće A.H., kada su pronađena dva veća i devet manjih PVC zamotuljaka sa oko 100 grama skanka, tri tzv. džointa, veći broj sjemenki i predmeti koje je A.H. koristio za pripremanje i pakovanje droge", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da postoji sumnja da je A.H. duže vrijeme, nabavljao i stavljao u promet opojne droge marihuanu i skank i zamotuljke prodavao po 10 eura većem broju lica.

"Sumnja se da je A.H. davao na uživanje A.K. bez novčane nadoknade marihuanu i skank. Nakon kriminalističke obrade, protiv A.H. će, Višem državnom tužiocu u Podgorici, biti podnijeta krivična prijava, pod sumnjom da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saoopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Bonus video: