Luka Bar i Galeb sjutra za pobjedu i psihološku prednost

Finalna serija između gradskih rivala je vraćena na početak, jer su Luka Bar i Galeb ostvarili po jednu pobjedu.
50 pregleda 0 komentar(a)
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.04.2011. 11:15h

Finalna serija između gradskih rivala je vraćena na početak, jer su Luka Bar i Galeb ostvarili po jednu pobjedu. Osim predstojećeg trećeg duela doigravanja, igraće se najmanje još jedan, a ne bi bilo veliko iznenađenje da sve bude okončano i poslije maksimalnih pet duela. Upravo zbog toga je izuzetno važan predstojeći treći meč, jer će ekipa koja ga riješi u svoju korist imati osim rezultatske i veliku pshološku prednost .....

”Znao sam da ništa neće biti riješeno nakon tri odigrana duela, jer je kvalitet ovih ekipa približno izjednačen. Igrali smo mnogo bolje u drugom meču i pokazali da u momentima odluke imamo kvalitet da prelomimo rezultat u našu korist. Malo nas je i fortuna pogledala. Svi naši mečevi nekako po navici imaju tu dodatnu težinu i ogromnu dozu neizvjesnosti. Nema sumnje da će tako biti i u ovom predstojećem. Važno je sada ostvariti trijumf koji osim rezultatske, donosi i prednost na psihološkom planu. Vjerujem u moju ekipu, a nema sumnje da će „ Topolica“ biti odlično ispunjena”, istakao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Poslije lošeg otvaranja prethodnog meča i minusa od dva izgubljena seta, aktuelni šampion Galeb je smogao snage da se vrati u duel , popravi igru u polju , svede broj grešaka na minimum, i na taj način izbori peti set. „Sirene“ su u trenutcima kada se lomilo pitanje pobjednika imale više koncentracije u završnici i znale da ključne lopte pretvore u važne poene.....

”Mnogo bi lakše bilo da smo poveli sa 2-0 u seriji, ali je o tome sada iluzorno govoriti. Nijesmo dobro otvorili meč, poslije smo se vratili u igru ali nedovoljno dobro za konačan trijumf. Ni u predstojećem duelu neće biti lijepe i poletne igre. Očekujem novu rezultatski izjednačenu i borbenu odbojkašku predstavu. Ubijeđen sam da će ekipakoja povede u seriji imati veliku prednost pred naredni duel, ali ni ona neće značiti toliko mnogo da neko sa sigurnošću može reći da je blizu osvajanja titule. Radićemo na tome da ispravimo greške kojih je po mom mišljenju bilo dosta u prethodnom meču”, naglasio je trener Galeba Luka Tijanić.

Treći meč finalne serije igra se u utorak „u Topolici“ u utorak od 18 časova.. Sude Dragan Vučković (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). Ulaz je slobodan.

Bonus video: