Tužilaštvo i policija provjeravaju navode o zlostavljanju maloljetnica

"Zlostavljali su me mnogo, tukli su me i seksualno se iživljavali nada mnom", kazala je jedna od djevojčica.
66 pregleda 0 komentar(a)
Mladost Bijela, Foto: Arhiva Vijesti
Mladost Bijela, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.04.2011. 19:14h

Tužilaštvo i policija provjeravaju navode o zlostavljanju maloljetnjih djevojčica u Domu u Bijeloj, objavila je IN televizija.

Direktor Doma u Bijeloj, Boro Đukanović, šokiran je pričom o tri maloljetne djevojčice koje su kazale da su godinama zlostavljane u tom Domu, ali, kako je naveo, 99,9 odsto njih misli da je to nemoguće.

Kolašinski Centar za socijalni rad obavijestio je tužilaštvo da im je jedna starateljska porodica prijavila da su im tri maloljetne djevojčice ispričale kako su u Domu u Bijeloj godinama zapostavljane i silovane.

Riječ je o tri sestre od sedam, osam i deset godina koje su u Domu boravile do prije osam mjeseci kada ih je preuzela porodica iz Kolašina.

Đukanović je kazao Televiziji Vijesti da je šokiran pričom ali tvrdi da ne zna ništa o tome.

“Ako je sve to istina, svako je zgranut, ali 99,9 odsto njih misli je nemoguće. Ako je istina monstruozno je”, kazao je on.

Otac djevojčica B.P. kazao je da je za zlostavljanje saznao juče.

On tvrdi da su njegove kćerke godinama silovali i zlostavljali dječaci i vaspitači u Bijeloj.

“A nedavno i na Ivanovim koritima, gdje su bile na izletu sa štićenicima iz Doma", naveo je on, dodajući da su ih tamo skidali i tukli, a potom seksualno maltretirali i ižavljavali se nad njima.

Prema pisanju "Dana" radi se o sestrama P.P. (10), M.P. (8) i V.P (7) koje su u Domu boravile do prije osam mjeseci, kada ih je preuzela jedna porodica iz Kolašina.

To je potvrdio i njihov otac B.P. koji je nakon tog saznanja otišao do hraniteljske porodice koja se stara o njegovim kćerkama.

Otac djevojčica je kazao da hje svu tu agoniju prekinula radnica Centra za socijalni rad D.P. koja ih je izvukla iz Doma i pronašla hraniteljsku porodicu za njih

On je dostavio i audio-zapis sa izjavama njegovih kćerki, socijalnog radnika i hranitelja.

Na snimku se, kako prenosi "Dan" čuje kako 10-godišnja P.P. kaže da joj se desilo mnogo ružnih stvari.

""Zlostavljali su me mnogo, tukli su me i seksualno se iživljavali nada mnom i mojom 8-godišnjom sestrom. Ako bismo odbile ili se pobunile, stavljali su nam kante na glavu, a potom nas udarali čekićem po glavi", kazala je između ostalog P.P.

Otac djevojčica je kazao da je svu tu agoniju prekinula radnica Centra za socijalni rad D.P. koja ih je izvukla iz Doma i pronašla hraniteljsku porodicu za njih.

Skidali ih gole

B.P. tvrdi da su njegovu najmlađu kćerku dječaci skidali golu a onda je peli na stolicu ili stolove i tjerali je da igra. Djevojčice tvrde da su ih, navodno, maltretirale i vaspitačice, posebno jedna.

"Izgladnjivale su ih i redovno su išle u krevet gladne. Što se tiče seksualnog zlostavljane rekle su mi da ih je bilo strah da kažu jer su im prijetili", ispričao je otac djevojčica.

On je kazao da je djevojčice majka ostavila prije sedam godina, a da je on za to vrijeme bio u spuškom zatvoru na izdržavanju četvorogodišnje kazne.

"Zbog toga sam bio primoran da ih dam u Dom", rekao je B.P.

Bonus video: