Aprilska akcija podgoričkog Gradskog pozorišta

Akcija je vođena uspjehom prošlomjesečne "7 dana mart teatra" i sa težnjom da se popularizuje teatarska umjetnost u svim slojevima društva
0 komentar(a)
Gradsko pozorište Podgorica, Foto: Gradsko pozorište
Gradsko pozorište Podgorica, Foto: Gradsko pozorište
Ažurirano: 02.04.2018. 08:45h

Podgoričko Gradsko pozorište će u aprilu obradovati publiku sa popustom od 50 odsto na ulaznice za sve predstave sa Večernje scene. Nova akcija realizuje se pod sloganom „Budite uz Gradsko - Pozorište ima prednost“ i ima za cilj da omogući publici češće posjete pozorištu, kao i pune sale u proljećnim danima, najavljuju iz Gradskog.

Akcija je vođena uspjehom prošlomjesečne "7 dana mart teatra" i sa težnjom da se popularizuje teatarska umjetnost u svim slojevima društva.

"Izlazeći u susret svojoj publici, Gradsko pozorište i na ovaj način ukazuje na značaj ulaganja u prave vrijednosti, one koje služe za dobrobit cijelog društva u kojem i te kako postoji potreba za visokokvalitetnim umjetničkim sadržajima, a koji, nažalost, često nije dostupan svima”, navode u saopštenju. Lutkarska predstava „Ružno pače“ (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka biče izvedena u srijedu u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u podne. Predstava Večernje scene "Pogled s mosta" Artura Milera u režiji Milana Karadžića planirana je za 10. april u sali Dodest, u 20 časova. "Ljepotica i zvijer“, u režiji Teatra mladih, gostuje u Petrovcu 13. aprila, a podgorička publika će nedjelju dana kasnije, 20. aprila u Dodestu, u 20 časova, biti u prilici da vidi „Porodične priče“ Biljane Srbljanović.“Najmlađa publika će u subotu 21. aprila, u sali Dodest, u 12 sati, moći da vidi novo djelo Lutkarske scene - „Prodavnica igračaka“ (6+) koju je režirao Jaroslav Antonjuk, a nedjelja 22. april, u isto vrijeme na istom mjestu, rezervisana je za „Čarobni kamen“ (3+) u dramatizaciji i režijiDavora Dragojevića”, najavljuju iz pozorišta.

Naslov sa Večernje scene "Čuvari tvog poštenja" Borisa Liješevića biće izvedena 24. aprila u 20 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović", a nova predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago“ (8+) u režiji Staše Koprivice 27. aprila gostuje hercegnovskoj publici.

Dan kasnije će u Podgorici, u Dodestu biti izveden komad „Ah, šta sve mora jadno dijete“ (4+) u režiji Miroslave Mime Janković, u podne. Predstava „Kod Nojeve barke u osam“ (5+) u režiji Roberta Walta zaključiće aprilski repertoar 29. aprila, takođe u Dodestu,

Ulaznice za predstave su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/664-237.

Bonus video: