U Podgorici uhapšen Skadranin, zaplijenjeno 100 kg skanka

Policija je imala saznanja da će G.Č. prokrijumčariti u Crnu Goru veću količinu skanka i da će koristiti vozilo "Mercedes S 300", tablica PG BV 218
57 pregleda 0 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.04.2011. 14:33h

Podgorička policija prekinula je međunarodni lanac krijumčarenja narkotika, zaplijenili više od 100 kilograma skanka i uhapsila albanskog državljanina G.Č. (27) iz Skadra, zbog sumnje da je opojnu drogu krijumčario iz Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama u susjedstvu.

Kako je saopšteno iz Uprave polijie službenici Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja PJ Podgorica su, nakon višemjesečnih mjera i radnji, u cilju sprječavanja krijumčarenja većih količina opojne droge skank sa područja Albanije u Crnu Goru i dalje prema državama u okruženju u noći između 01 i 02. aprila 2011. godine, prekinuli još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge i tom prilikom lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama PJ Podgorica G.Č.

Policija je, kako se navodi imala saznanja da će G.Č. prokrijumčariti u Crnu Goru veću količinu skanka kao i da će tom prilikom koristiti putničko vozilo "Mercedes S 300", registarskih oznaka PG BV 218.

Osumnjičeni G.Č. će u ponedjeljak, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Pretresom "Mercedesa" u prtljažniku su pronađena dva platnena džaka i jedna veća putna torba, u kojima se nalazilo 51 pakovanje sa po 2 kilograma opojne droge - ukupno više od 100 kilograma skanka.

"Sumnja se da je G.Č, u dužem periodu, na području Republike Albanije nabavljao veće količine skanka, koje je zatim prenosio najvjerovatnije nepristupačnim terenom duž graničnog pojasa, a potom drogu sa pomenutim vozilom krijumčario dalje prema susjednim državama naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni G.Č. će u ponedjeljak, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: