Duško Šarić se žalio na štetu zbog zapljene droge

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović bi do 16. aprila trebalo da podigne optužnicu protiv Duška ili da ga pusti iz Istražnog zatvora u Bijelom Polju
0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2011. 06:50h

Pljevljak Duško Šarić je sa članovima kriminalne grupe svog brata Darka komentarisao štetu koja im je nanijeta povodom maksi zapljena droge u Pizi 2009.

Taj komentar sadržan je u spisima koje su italijanski istražni organi proslijedili državnom tužilaštvu i najvjerovatnije predstavlja ključni dokaz protiv Duška Šarića, saznaju "Vijesti".

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović bi do 16. aprila trebalo da podigne optužnicu protiv Duška ili da ga pusti iz Istražnog zatvora u Bijelom Polju jer mu tada ističe pritvor u kome se nalazi od hapšenja.

Postoji i mogućnost da zatraži od Vrhovnog suda da Pljevljak ostane u Istražnom zatvoru još mjesec jer tužilaštvo, prema nezvaničnim sazanjima "Vijesti", još prevodi transkripte telefonskih razgovora koje su dobili od italijanskih kolega još početkom godine.

Duško Šarić, kako je "Vijestima" rekao njegov advokat, do sada nije saslušavan u vezi sa sumnjama koje mu se stavljaju na teret.

Izvor iz policije Milana koji je učestvovao u istrazi koja je dovela do masovnih međunarodnih hapšenja prošlog novembra, između kojih i hapšenja Duška Šarića, rekao je za "Vijesti" da se dokazni materijal koji je predat crnogorskim nadležnim organima sastoji uglavnom iz transkripta prisluškivanih telefonskih razgovora i "spoljnjih opservacija", te da je u Italiji uobičajeno da se istrage ovog tipa sprovode na takav način.

Italijanska policija ima i podatke da je Duško Šarić dolazio u Italiju, navodi izvor "Vijesti", gdje se konkretno sreo u jednom skijaškom centru sa nekim od članova kriminalne organizacije na čijem čelu je njegov brat.

"Mi vjerujemo da je tom prilikom sa njima boravio i Darko Šarić", rekao je izvor.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: