Bačena bomba na kuću Đorđija Klikovca, vlasnika firme "Atlantis Mont"

Dok Klikovca i njegove familije nije bilo u kući, oko tri sata ujutro, nepoznata osoba je u dvorištu bacila ručnu bombu.
865 pregleda 0 komentar(a)
klikovac, Foto: Luka Zeković
klikovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2011. 21:12h

Porodična kuća vlasnika firme “Atlantis Mont” Đorđija Klikovca, koja se nalazi u zetskom naselju Bijelo Polje, u noći između četvrtka i petka, našla se na meti nepoznatog bombaša.

Dok Klikovca i njegove familije nije bilo u kući, oko tri sata ujutro, nepoznata osoba je u dvorištu bacila ručnu bombu, koja je eksplodirala i u tom privatnom posjedu izazvala oštećenja.

Policija je obavila uviđaj i otvorila istragu o tom slučaju, u kojoj za sada još niko zvanično nije osumnjičen.

“Ova kriminalna grupa je u toku 2008. i 2009, lažnom i švercovanom dokumentacijom, ucjenom, prijetnjom, prinudom, iznudila i prisilila Zoricu Klikovac (Đorđijevu bivšu suprugu) da potpisuje sve što su joj napisali"

Klikovac je nedavno izjavio “Vijestima” da mu je pet osoba, koje naziva organizovanom kriminalnom grupom, nezakonito otuđilo poslovno-stambenu zgradu u dijelu grada preko Morače, vrijednu oko 7,5 miliona eura.

Kao članove ove, navodne, kriminalne grupe, Klikovac je označio Bjelopoljca Denisa Durovića zvanog Hele, njegovu sestru Mensuru Dautović, zatim Nedžada Zejnilovića, te Podgoričane Vladimira Bajčetu i pravnika Veselina Popovića.

"Radila je iza leđa porodice"

“Ova kriminalna grupa je u toku 2008. i 2009, lažnom i švercovanom dokumentacijom, ucjenom, prijetnjom, prinudom, iznudila i prisilila Zoricu Klikovac (Đorđijevu bivšu suprugu) da potpisuje sve što su joj napisali.

Nasilno su je vodili u sud da potpisuje kupoprodajne ugovore, priznanice o navodno primljenom novcu, zatim primopredaju pomenutog objekta, kao i mnoga druga dokumenta, koja su im trebala da objekat prenesu u svoje vlasništvo”, tvrdio je on.

“Nijedan od ovih organa nije prepoznao da u radnjama ovih lica ima elemenata krivičnih djela koja im se stavljaju na teret od strane podnosioca ovih prijava”

Klikovac je posebno naglasio da njegova bivša supruga ne samo što nije imala ovlašćenje to da radi već nije imala nikakvu ulogu u preduzeću. “Radila je to iza leđa porodice i preduzeća, jer je isključivo kontrolisala ova organizovana kriminalna grupa, kao i mnogi drugi kriminalci i kamataši”, kazao je.

Protiv Zorice Klikovac policija je raspisala potjernicu zbog dva krivična postupka, koja se vode protiv nje, između ostalog, i zbog prodaje stanova u spornoj zgradi, koje je prethodno od “Atlantis Monta” kupilo 13 stvarnih kupaca.

Đorđije Klikovac je u protekloj godini dana podnio niz krivičnih prijava protiv ove grupe i to podgoričkoj Područnoj jedinici, osnovnom državnom tužiocu, istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici, višem državnom tužiocu, vrhovnom državnom tužiocu i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, te Sudskom savjetu i ministru pravde.

“Nijedan od ovih organa nije prepoznao da u radnjama ovih lica ima elemenata krivičnih djela koja im se stavljaju na teret od strane podnosioca ovih prijava”, kazao je Klikovac, koji ovu grupu sumnjiči za zelenašenje i niz drugih krivičnih djela.

Suđenje njegovoj bivšoj supruzi je počelo nedavno u Osnovnom sudu u Podgorici.

Bonus video: