Traže video zapis od Skupštine: Na odgledanom snimku se ne vidi Vukovićeva

Tužiteljka Romina Vlahović je predložila da se sasluša inspektor Danilo Čečović koji je sačinio službenu zabilješku o incidentu u Skupštini, dok je odbrana tvrdila da bi to bio presedan, obzirom da se službene zabilješke ni ne sprovode kao dokaz u postupku
237 pregleda 5 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.04.2018. 18:36h

Na suđenju poslanicima Demokratskog fronta, optuženima za nasilničko ponašanje u Skupštini, biće saslušan poslanik Budimir Aleksić.

Sutkinja Željka Jovović je prihvatila i predlog odbrane da se od crnogorske Skupštine pribavi podatak da li posjeduju snimak čitavog događaja, jer se na snimku koji je odgledan u sudnici, između ostalog, kako je sutkinja prokomentarisala, ne vidi oštećena Aleksandra Vuković.

Ostale predloge odbrane sutkinja je odbila uz obrazloženje da su bez uticaja u tom procesu.

Odbrana je predlagala i da se pribavi podatak ko je bio akreditovan za ulazak u Skupštinu tog dana, da se pribavi podaci o ranijim incidentima u Skupštini od kojih nijedan nije krivično procesuiran, te da se saslušaju poslanici Fronta koji su prisustvovali događanjima u Skupštini.

Tužiteljka Romina Vlahović je predložila da se sasluša inspektor Danilo Čečović koji je sačinio službenu zabilješku o incidentu, dok je odbrana tvrdila da bi to bio presedan, obzirom da se službene zabilješke ni ne sprovode kao dokaz u postupku.

“Čak i Dara sa Smokovca zna da se službena zabilješka ne sprovodi kao dokaz u postupku, ali pošto imamo fiktivne oštećene, možemo i saslušavati fiktivne svjedoke”, prokomentarisao je Milan Knežević, koji je ispraćen aplauzom mnogobrojne publike u sudnici kada je sa policajcima napuštao sudnicu i vraćao se u zatvor.

Advokat Dražen Medojević je rekao da ukoliko sud odluči da prihvati predlog tužiteljke, onda bi morao saslušati i ostalih 14 policajaca koji su bili u obezbjeđenju tog dana.

Sutkinja je rekla da će o predlogu tužiteljke odlučiti na sljedećem pretresu 20. aprila.

Poslanicima DF-a Marini Jočić, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću sudi se zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Kneževiću.

Prema optužnom predlogu oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Bonus video: