“Điro d'Italia" sljedeće godine kreće iz Danske

Biće to deseti put u dugogodišnjoj istoriji ove trke, koja datira iz 1909. godine, da ona počinje van Apeninskog poluostrva
0 komentar(a)
Ivan Baso, Foto: REUTERS
Ivan Baso, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.04.2011. 15:47h

“Điro d'Italia”, jedna od tri najprestižnije biciklističke trke na svijeta, krenuće 2012. godine iz Danske, objavili su danas organizatori.

Trka koja traje tri nedjelje počeće 5. maja u Herningu hronometarskim prologom i ostaće u toj skandinavskoj zemlji prva tri dana. Druga etapa biće u dužini od 200 kilometara, a treća iste dužine i završiće se u gradu Horsensu u jugoistočnom dijelu Danske.

- Impresionirani smo posvećenošću i profesionalnim pristupom vlasti Danske prikazanim tokom kreiranja i prezentacije projekta da bude domaćin starta Điro d'Italije sljedeće godine. Zbog toga ćemo mi sa naše strane uraditi sve što treba u pružanju kvalitetnih usluga tokom ceremonije otvaranja – rekao je direktor trke Đakomo Katano.

Biće to deseti put u dugogodišnjoj istoriji ove trke, koja datira iz 1909. godine, da ona počinje van Apeninskog poluostrva. Tako je prošle godine krenula iz Amsterdama, a na kraju je trijumfovao Italijan Ivan Baso, što mu je bila druga pobjeda (prva 2006. godine).

Bonus video: