Galeb za novi uspjeh, Luka Bar da ostane u životu

Galeb je dobio prvi meč 3:1, pa Luka Bar mora da pobijedi u drugom meču kako bi vratila neizvjesnost u finalnoj seriji, koja traje do tri pobjede.
0 komentar(a)
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Galeb - Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 01.04.2011. 12:52h

Šampion Galeb je pokazao svoje pravo lice u prvom meču finalne serije plej-ofa i potpuno zasluženo stigao do početnog trijumfa u meču sa gradskim rivalom Lukom Bar (3:1). Oba trenera pred početak mečeva doigravanja za šampiona istakla su svoje očekivanja da će serija biti duga i naporna i da najvjerovatnije ništa neće biti gotovo nakon prva tri duela. Mnogo toga biće jasnije nakon subotnjeg meča...

”Dobro smo igrali u prvom meču. Služio nas je servis u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, a greške smo sveli na minimum. Ne bih rekao da smo formu tempirali baš za ovu završnicu, ali tek u dva ili tri prethodna meča sam mogao da računam na kompletan igrački kadar i u toj činjenici leži razlog uspjeha, boljih igara i optimizma koji je veći nakon startnog trijumfa. Luka Bar će sigurno odigrati znatno bolje u predstojećem meču jer se to od njih i očekuje. Očekuje nas velika borba”, istakao je trener Galeba Luka Tijanić.

Ukoliko žele da se ozbiljnije uključe u borbu za povratak šampionskog trona, aktuelne osvajačice Kupa moraće znatno bolje da odigraju drugi meč u seriji. Prijem servisa i servis moraju biti bolji po riječima trenera Luke Bar....

” Prvi set smo odigrali dobro i jedan dio drugog. I onda potpuno stali. Ne očekujem drugačiji duel od onog u srijedu, ali očekujem znatno bolju igru mojih izabranica i poravnanje rezultata u seriji. Rekao sam da će Galeb u ovoj završnici biti potpuno drugačija ekipa, uz povratak na parkret ključnih igračica. Bitno je da zadržimo koncentraciju u djelovima meča gdje se lomi rezultat, i uspjeh neće izostati”, naglasio je Vladimir Milačić.

Drugi meč finala plej-ofa igra se u subotu u “Topolici“, sa početkom u 19 časova. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Dragan Vučković (Budva).

Bonus video: