Advokat Veljovića tužio "Vijesti" bez znanja klijenta, povlače tužbu

Božović je u izjavi \\"Vijestima\\" rekao kako je Veljović prilikom davanja ovlašćenja za zastupanje bio isključiv da u njegovo ime napiše tužbe protiv Medojevića
174 pregleda 0 komentar(a)
veljovic, Foto: Luka Zeković
veljovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2011. 07:09h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović nije dao nalog svom advokatu Slavomiru Božoviću da tuži izdavača "Vijesti", Dejli pres, zbog prenošenja izjave lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, koji ga je optužio da ga finansira optuženi za šverc kokaina Darko Šarić.

Božović je u izjavi "Vijestima" rekao kako je Veljović prilikom davanja ovlašćenja za zastupanje bio isključiv da u njegovo ime napiše tužbe protiv Medojevića.

"Na pripremnom ročištu ja ću odustati od tužbe za nadoknadu štete protiv izdavača “Vijesti”, ali sam opreza radi, i u skladu sa onim što su pravni standardi i sudska praksa, tužbom obuhvatio i izdavača novine. Veljović me ovlastio da napišem tužbu i ja sam to uradio onako kako sam smatrao, vodeći se pravnim metodama", objasnio je advokat.

On je pojasnio da je prvobitni iznos tužbe od 100.000 eura za nadoknadu štete prepolovio naknadno predatim podneskom sudu, jer je i prvu cifru upisao ovlaš takođe bez znanja svog klijenta, koji smatra da je prvobitni iznos nerealan”, rekao je Božović.

Tužba protiv Medojevića uslijedila je nakon izjave u “Vijestima” od 20. marta ove godine u kojoj tvrdi da je direktor policije u “kontinuiranom kontaktu” s Darakom Šarićem, optuženim za šverc kokaina.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: