Medojević tvrdi da je Šarić najviše novca oprao preko Prve banke

Medojević je ustvrdio da se nadležne institucije nijesu interesovale za ovu istragu jer "odgovornost ide prema vrhu režima"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2011. 06:57h

Lider Pokreta za promjene i član Odbora za bezbjednost Nebojša Medojević očekuje da vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić objasni na sljedećoj sjednici tog tijela zbog čega nije podignuta optužnica za pranje para od šverca droge Darka Šarića, jer za to navodno postoji dovoljno dokaza.

Medojević je gostujući u emisiji “Načisto” Televizije Vijesti rekao kako se samo mali procenat droge zadržavao u Crnoj Gori.

"Ali najveći procenat novca, gotovine od droge, je oprano preko Prve banke. Problem je što je Šarić imao mnogo računa i mnogo novca je oprao preko Prve banke", rekao je on.

Medojević je ustvrdio da se nadležne institucije nijesu interesovale za ovu istragu jer "odgovornost ide prema vrhu režima".

"Tu se krak istrage zatvara. Svi državni organi upere istragu na druge banke u Crnoj Gori, za koje takođe ne vjerujem da su ispravne, i druge banke su preko para iz Kotora pokojnog Dudića takođe pravdale velike količine novca", rekao je on.

Medojević je iznio podatak da su na sjednici Odbora u februaru 2010. poslanici "dobili dovoljan nivo informacija od Uprave policije i Uprave za sprečavanje pranja novaca da imaju dovoljno dokaza, čvrstih indicija da se podigne optužnica".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: