opet na slobodi

Slučaj deportacija: Četvorica pušteni iz ekstradicionog pritvora

Četvorica bivših pripadnika MUP-a Crne Gore, koje je Viši sud u Podgorici juče oslobodio od optužbe za deportaciju Muslimana i Srba u maju 1992. godine, pušteni su večeras oko 20 časova iz ekstradicionog pritvora u Beogradu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 20:03h

Boško M. Bojović, bivši šef SDB-a Crne Gore, pomoćnik ministra policije resora javne bezbjednosti Milisav Mića Marković, Radoje B. Radunović, bivši načelnik sektora SDB-a u Herceg Novom i Milorad M. Ivanović, bivši načelnik Centra bezbjednosti u Herceg Novom, pušteni su iz pritvora, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Njihovi branioci advokati Igor Ivanović, Ljubiša Novaković, Vladan Vukčević i Miladin Adžić, kazali su da su dobili potvrdu od njihove rodbine da su izašli iz zatvora.

Nakon potpisivanja sporazuma između Srbije i Crne Gore o međusobnom izručenju svojih državljana optuženi za najteža krivična djela, Bojović, Marković, Radunović i Ivanović, uhapšeni su noći između 29. i 30. oktobra 2010. u Beogradu.

Oni su se, prema rješenju Višeg suda u Beogradu, nalazili u ekstradicionom pritvoru.

U Višem sudu u Podgorici, njima se sudilo se u odsustvu, a u toku je bio postupak izručenja.

Osim njih, specijalno krivično vijeće sudije Milenke Žižić, oslobodilo je od optužbe i komandira stanice milicije u CB-u Herceg Novi Milorada D. Šljivančanina, načelnika SDB-a u Ulcinju Božidara J. Stojovića, načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Ulcinju Sretena Lj. Glendžu, službenika resora SDB-a u Herceg Novom Duška D. Bakrača i Branka I. Bujića, načelnika Centra bezbjednosti u Baru.

U obrazloženju oslobađajuće presude, sudija je kazala da su okrivljeni postupali po naredbi telegramu tadašnjeg ministra MUP-a Crne Gore Pavla Bulatovića, da su priveli građane BIH, te da su to bile svakodnevne dužnosti.

Preporučujemo za Vas