Sadiković: Tu se uvijek parkiram, sve ovo nekome odgovara

On je kazao da u trenutku eksplozije nije bio kući i da ga je o svemu obavijestila supruga. Ističe da je eksplozija potresla cijeli centar grada
174 pregleda 32 komentar(a)
Sead Sadiković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Sead Sadiković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 02.04.2018. 12:49h

Policija istražuje ko je sinoć, nešto prije ponoći, bacio bombu ispred kuće novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

U eksploziji je oštećen automobil koji ne pripada Sadikoviću, a vozilo je od juče popodne bilo na mjestu gdje on inače svakodnevno parkira svoj automobil.

U pitanju je renta-kar vozilo beogradskih registracija, kojim se jedan Bjelopoljac, koji živi i radi u Austriji, juče dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Taj Bjelopoljac i Sadiković dali su sinoć izjave policija koja sada provjerava ko je bio meta odnosno kome je bomba bila namijenjena.

Sadiković je kazao da u trenutku eksplozije nije bio kući i da ga je o svemu obavijestila supruga. Ističe da je eksplozija potresla cijeli centar grada.

"Šta da kažem, ne postoji ni jedna osoba na koju bih mogao da uprem prstom, da bi mogla učini tako nešto", kazao je Sadiković.

Ipak, smatra da je ova eksplozija, koja se nadovezala na dva posljednja obračuna kriminalnih klanova u Podgorici, "jedan interesantan politički marketinški način uzbunjivanja javnosti - da se sve obezglavi i prestraši".

JWPlayer video mesto

Tužilac Denis Zvrko iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju kazao je da je uviđaj, započet sinoć, dovršen danas uz prisustvo stručnjaka iz oblasti eksplozija.

Izuzeti su, kako navodi, svi tragovi sa lica mjesta koji su potrebni za vještačenje. Pored toga, ističe, izuzimaju se i video-snimci sa okolnih objekata, a pribavljaju se i drugi dokazi potrebni za identifikaciju počinilaca ovog krivičnog djela.

Bonus video: