Budvani se prošetali do titule

Budvanska rivijera je i večeras savladala Budućnost 3:0, i produžila seriju nepobjedivosti koja na domaćoj sceni traje od 3. aprila 2009. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 17:40h

Odbojkaši Budvanske rivijere treću godinu zaredom su šampioni Crne Gore, drugu sezonu bez poraza, a drugi put uzastopno su i osvajači duple krune.

U ovoj rečenici dovoljno je prikazano trenutno stanje u crnogorskoj muškoj odbojci, u kojoj je jedna ekipa barem za koplje ispred Budućnosti, i to u sadašnjem sastavu (sa ekipom koja je ove godine igrala u Ligi šampiona ta razlika je još veća), dok su svi ostali dva i više stepenika iza. Od takve situacije koristi nema niko, Budvani ponajmanje, jer su tokom najvećeg dijela sezone na okupu držali brojne internacionalce samo za osam mečeva u Ligi šampiona. Nema koristi ni crnogorska odbojka, jer su zbog velike razlike u kvalitetu između Budvana i ostalih tribine ove sezone bile nikad praznije. Finale plej-ofa nekadašnjih velikih i ljutih rivala, računajući sva tri meča, gledalo je jedva 550 gledalaca!? Zaista tužno, za brigu onih koji vode računa o crnogorskoj odbojci, dok ljubiteljima ovog sporta ostaje da se sa sjetom prisjećaju nekadašnjih velikih i neizvjesnih duela Budućnosti i Budvanske rivijere, posebno nezaboravnog finala plej-ofa iz 2002. godine.

Ako se nešto brzo ne promijeni, ako barem Budućnost ne nađe načina (finansija) da talentovanom, ali ipak mladom i neiskusnom timu doda nekoliko provjerenih i kvalitetnog igrača, te ako Rivijera na okupu održi makar postavu koja je igrala finale plej-ofa (bez pojačanja), onda ćemo i iduće sezone, sasvim izvjesno, biti prinuđeni da na odbojkaškim mečevima gledamo prazne dvorane, dok će na utakmicama, na kojima je jedan od rivala Budvanska rivijera, rezultat biti unaprijed poznat…

Budvanska rivijera upisala 46. uzastopnu pobjedu!

Budvanska rivijera je i večeras savladala Budućnost 3:0, i produžila seriju nepobjedivosti koja na domaćoj sceni traje od 3. aprila 2009. godine i poraza od Budućnosti (3:2), u drugom meču finala plej-ofa.

Od tada do danas, računajući i kup utakmice, Budvani su na domaćoj sceni nanizali 46 uzastopnih pobjeda, uz svega tri izgubljena seta!

Budućnost samo dva puta vodila

Sama utakmica bila je potpuno neinteresantna. U odnosu na prethodna dva meča, u Budvanskoj rivijeri je starter bio Petković na poziciji tehničara, dok je na drugoj strani, na istoj poziciji, Vlahović dobio prednost u odnosu na Boškovića. Do kraja meča su na obje strane svi ulazili u igru, izuzev Jurišića kod domaćih, te Gošovića u gostujućem timu. Podatak da je Budućnost samo dva puta vodila (2:1 u drugom setu, i 9:8 u trećem) dovoljno govori o odnosu snaga na terenu...

Pobjednički pehar kapitenu Budvana Veljku Petkoviću predao je Rajko Tijanić, komesar za takmičenje Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Izjave

Veselina Vuković, trener Budvanske rivijere: Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili titulu, jako mi je drago zbog toga, ali i zbog prethodne dvije titule i dva kupa, nastupu u Kupu CEV i dvije Lige šampiona, posebno ovosezonskoj, gdje smo se plasirali u Top 13. Čestitam igračima na maksimalnom pristupu obavezama i zalaganju, a nije im bilo lako, jer je sve to bilo zahtjevno. U sve tri utakmice finala plej-ofa ekipa je pokazala karakter, motiv, a oscijalcija između tri utakmice je bilo otprilike pet odsto. U svakoj utakmici smo igrali dobro, i drago mi je da smo titulu osvojili u Budvi, u lijepom ambijentu, za razliku od Kupa u kojem smo igrali u nekim uslovima koji su daleko od ovih standardna. Nadam se da će ovo biti samo podstrek za ljude koji vode klub da sljedećih godina naprave još jedan organizacioni pomak, iako je i ove godine to bilo na zaista dobrom nivou.

Zoran Vukčević, trener Budućnosti: Čestitam Budvanskoj rivijeri na osvojenoj duploj kruni. Vidjelo se da smo još zeleni za ovakve mečeve, protiv tako jakog protivnika. Mislim da nas je malo sputala sva ta želja da se pokažemo u što boljem svijetlu, u Budvi i naročito u Podgorici, ali i pred tv kamerama. Mislim da momci imaju kvalitet, i da će vrlo brzo početi to da pokazuju. Teško je da u mladoj ekipi, koja osim na poziciji libera nema iskusnog igrača, neko preuzme svu tu odgovornost. Za to trebaju vrijeme i ovako teški mečevi, a siguran sam da će neki od njih u narednom periodu, u klubu ili reprezentativnim selekcijama, pokazati svoje pravo lice.

Budvanska rivijera - Budućnost 3:0 (25:15, 25:16, 25:18)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 150. Sudije: Kovačević (Podgorica) i Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 44, Budućnost 33,. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 7, Budućnost 1. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 4, Budućnost 2. Greške: Budvanska rivijera 13, Budućnost 20.

Budvanska rivijera: Ćaćić 8, Papović (libero), B. Ćuk 2, G. Ćuk 6, Jurišić, Petković, Renovica 18, Dabović 4, Radunović 8, Škorc (libero), Musabegović 4, Marković 3.

Budućnost: Vukašinović 1, Babić, Đuranović 3, Rašović (libero), Đukić 10, Bošković, Kažić 6, Gošović, Vlahović, Hamzagić 14, Radović 3, S. Bojić.

Galerija

Bonus video: