Albanski državljani privedeni kod sudije zbog 4 kg skanka

Prema saopštenju Uprave policije, dvojica su skank prokrijumčarili iz Albanije sa namjerom da ga stave u promet u Crnoj Gori ili regionu.
82 pregleda 0 komentar(a)
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.03.2011. 18:16h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović saslušao je albanske državljane Rekaja Dževahirija (33) i Pezu Hamidija (19), kod kojih je ulcinjska policija pronašla oko četiri kilograma i 250 grama “skanka”. Sudija je kazao da je Dževahiriju postavio branioca po službenoj dužnosti.

Advokat Sulejman Guči potvrdio je “Vijestima” da je njegovom branjeniku Hamidiju određen pritvor do 30 dana.

Nezvanično saznajemo da je Hamidi u svoj odbrani kazao da nije znao da se u dvije kese, koje je imao u momentu hapšenja, nalazi droga skank. On je naveo da se u kesama nalazila garderoba. I na saslušanju u policiji izjavio je da nije znao šta prenosi. Na sličan način se branio i Dževahiri pred policijskim inspektorima.

Prema saopštenju Uprave policije, dvojica albanskih državljana su skank prokrijumčarili iz Albanije sa namjerom da ga stave u promet u Crnoj Gori ili regionu.

"Policijski službenici su u saradnji sa kolegama iz Bara, na putu Ulcinj – Bar u mjestu Kodre, prilikom redovne kontrole saobraćaja zaustavili auto "škodu" UL: AE-940 kojim je upravljao vozač jednog taksi udruženja. U vozilu su se kao saputnici nalazili Dževahiri i Hamidi.

Policija je, prilikom pretresa, kod njih pronašla i oduzela biljnu materiju zelene boje za koju se osnovano sumnja da se radi o skanku", navodi se u saopštenju.

Bonus video: