Da li je veličina bitna ?

Prosječna dužina penisa kreće se između 14 i 16 centimetara, oko 45 posto muškaraca bi voljelo da ima "većeg", a 85 posto žena zadovoljne su veličinom.
522 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 15:11h

Veliki pritisak za poželjnim, seksepilnim i uzbudljivim izgledom, jednako pogađa žene kao i "jači pol". Reklame koje reklamiraju mirisne svijeće, seksi donje rublje i raznovrsna pomagala, nameću nam se uz sugestiju da bi seks mogao biti fantastičan, samo ako nabavimo neki proizvod.

Tako pumpe za povećanje dotoka krvi, flasteri i druga pomagala na tržištu obećavaju povećanje muškog polnog organa i do sedam centimetara u dužinu te četiri centimetra u širinu, nakon samo nekoliko nedjelja korištenja. Na taj se način muškarcima nameće pritisak kako prirodnom veličinom svog penisa ne mogu zadovoljiti ženu, uz krilaticu "veličina je važna", piše 24sata.hr.

Prosječna veličina penisa u erekciji je između 14 i 15,7 centimetara, dok je prosječni obim između 11,9 i 13 centimetara, ali problem se javlja zbog uživanja u pornografskim sadržajima i prenošenje očekivanja s ekrana u stvarni život

Naučnici tvrde kako za nijedno od navedenih seksualnih pomagala, kao ni vježba ili biljni lijekovi, ne postoje dokazi o sigurnom i stalnom povećanju penisa. Hirurške metode povećanja penisa riskantne su i povezane s nastankom ožiljaka na tkivu, što kasnije vodi do bolnih erekcija koji će utIcati na seksualni užitak.

Iako pumpe i prsteni za penis vode do privremenog povećanja zbog većeg dotoka krvi u organ, oni mogu ispuniti samo postojeći prostor vazduhom, ističu ljekari. Upozoravaju da se zbog dugotrajnog korištenja takvih pomagala mogu povrijediti vene zbog prevelikog pritiska na tkivo.

Kako stvari stoje...

Zbog svih opasnosti mehaničkih sredstava, muškarci nezadovoljni veličinom trebali bi uzeti u obzir neagresivan pristup "problemu" i podsjetiti se kako su za prijatnost mnoge stvari bitnije od same veličine.

Zbog viška masnih naslaga penis će manje dolaziti do izražaja, pa je mršavljanje i redovno vježbanje dobra preporuka za prividno veći penis, a boljom kondicijom povećati će se užitak oba partnera.

Brijaći aparata ili obične škare dovoljan su alat kojima se mogu skratiti pubične dlake i usmjeriti fokus na penis.

Za mnoge je žene klitoris i područje oko samog ulaza u vaginu, važnije za seksualno zadovoljstvo nego sama veličina muškog polnog organa. To je područje prepuno nervnih završetaka, jednako kao glavić penisa, pa je obraćanje pažnje na te dijelove često važnije nego duboka penetracija.

Na kraju se podsjetite kako su muškarci ti koji su opterećeni veličinom, a ne žene. Rezultati koji obuhvaćaju 50 povezanih studija pokazali su da je oko 85 posto žena zadovoljno veličinom penisa svoga partnera, dok bi 45 posto muškaraca željelo da imaju "većeg".

Bonus video: