Veljović podnio tužbu i protiv "Vijesti"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović preko svog zastupnika advokata Slavomira Božovića podnio je privatnu krivičnu tužbu zbog klevete.
100 pregleda 0 komentar(a)
Medojević i Veljović, Foto: Savo Prelević
Medojević i Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2011. 07:10h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović preko svog zastupnika advokata Slavomira Božovića podnio je privatnu krivičnu tužbu protiv lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića zbog klevete, potvrdio je za televiziju Vijesti portparol Osnovnog suda Ibrahim Smailović.

Veljović je podnio tužbu i protiv izdavača "Vijesti" Daily Press za nadokandu nematerijalne štete od 50 hiljada eura zbog povrede časti i ugleda.

Veljovićev advokat Slavomir Božović rekao je da je za nadoknadu štete prvooptuženi ''Daily Press'', od koga se traži da sa Medojevićem "solidarno isplati" 50 hiljada eura.

Tužba je uslijedila nakon što je Medojević za "Vijesti" tvrdio da je Veljović u stalnom kontaktu sa Darkom Šarićem, Pljevljakom srpskog državljanstva koji je u Beogradu optužen da je na čelu narko grupe koja je godinama krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu i koji je u bjekstvu.

Medojević je iznio i tvrdnju da ima saznanja da je Šarić čak i sponzorisao Veljovića, u vrijeme dok je bio prvi čovjek Specijalne jedinice policije, kao i samu Specijalnu jedinicu.

Bonus video: