Sindikat medija CG: Hitno utvrditi da li je Sadiković bio meta napada

"U nadi da kolega Sadiković nije bio meta sinoćnjeg napada a u bojazni da, nažalost, ipak jeste, još jednom tražimo od nadležnih da što je moguće prije saopšte sve okolnosti eksplozije u Bijelom Polju"
103 pregleda 0 komentar(a)
Sindikat medija Crne Gore, Foto: Printscreen (YouTube)
Sindikat medija Crne Gore, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 02.04.2018. 13:18h

Sindikat medija Crne Gore izrazio je veliku zabrinutost povodom sinošnjeg aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelo Polju.

Oni su pozvali nadležne organe da "hitno utvrde da li je Sadiković bio meta i ako jeste zbog čega" naročito, kako kažu, zbog toga što je sinošnji slučaj "nastavak serije eksplozija i ubistava na ulicama naših gradova proteklih dana". Ovaj slučaj, dodali su, pokazao je da su poslije građana primorja i Podgorice i građani sjevera Crne Gore postali meta kriminalaca.

"Crnogorski novinari i medijski radnici odavno su ranjiva kategorija, a država nije učinila mnogo na odvraćanju od napada na njih i rasvjetljavanju najvećeg broja najtežih slučajeva napada na novinare i imovinu medija. SMCG već duže vrijeme upozorava da će neki slučajevi napada zastarjeti, ako se ne bude brzo djelovalo u istragama. Zbog toga je i važna brza i efikasna istraga sinoćnje eksplozije u Bijelom Polju, kako i taj događaj vremenom ne bio pao u potpuni zaborav", navodi se u saopštenju te organizacije.

"U nadi da kolega Sadiković nije bio meta sinoćnjeg napada a u bojazni da, nažalost, ipak jeste, još jednom tražimo od nadležnih da što je moguće prije saopšte sve okolnosti eksplozije u Bijelom Polju", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: