DONIJETO RJEŠENJE O PRESTANKU MANDATA STOJANOVIĆA

Vesko Damjanović vršilac dužnosti direktora Uprave policije

Time je potvrđena informacija Vijesti, Vlada je usvojila ostavku Slavka Stojanovića
501 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Damjanović, Foto: Savo Prelević
Vesko Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2019. 00:02h

Pomoćnik direktora za graničnu policiju Vesko Damjanović biće direktor Uprave policije, potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora u Vladi. 

Damjanović je izabran za vršioca dužnosti direktora UP, čime je potvrđeno pisanje "Vijesti".

"Vlada Crne Gore je danas, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela Rješenje o prestanku mandata direktora Uprave policije Slavka Stojanovića na lični zahtjev. Vlada je saglasno članu 9 stav 9 Zakona o unutrašnjim poslovima dala saglasnost ministru unutrašnih poslova da odredi pomoćnika direktora Uprave policije – rukovodioca Sektora granične policije Veska Damjanovića da obavlja poslove direktora Uprave policije", saopšteno je iz Vlade.

To će činiti najduže u periodu od šest mjeseci tokom kojeg će biti raspisan konkurs za izbor direktora.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti, Jovica Rečević, podnijeli su u subotu ostavke, ozvaničio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su u subotu na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac.

"Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Rečević podnijeli su ostavke", kazao je Nuhodžić.

Rečevića, do imenovanja novog načelnika CB Podgorica, mijenja njegov pomoćnik Dragiša Mugoša.

Nuhodžić je izjavio da rezultati koje je policija postigla prethodne godine u obračunu sa kriminalnim grupama, nijesu bili garant da će se u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa.

"To je, po našim operativnim podacima, slučaj ubijenog Radivoja Jovanovića iz Podgorice. Uvjeravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun sa kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima", rekao je Nuhodžić.

Dražen Čađenović (31) poginuo je u četvrtak oko 19 sati u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.

Eksplozivna naprava je aktivirana sinoć ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju. U eksploziji je oštećen automobil koji ne pripada Sadikoviću i njegovoj porodici i utvrđuje se ko je meta napada. 

Ekplozivna naprava je sredinom marta aktivirana i ispred diskoteke "Beagle" u Podgorici.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost u proširenom sastavu ocijenilo je sinoć da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori narušena usljed učestalih sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Vijeće je, između ostalog, dalo nalog u pravcu sagledavanja kadrovskih promjena.

"Vijeće je tražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijalizovanih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, a sa konačnim ciljem obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice", saopštili su iz Vlade.

Dogovorene su stalne i koordinirane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor države organizovanom kriminalu.